foto - video: ziua universală a iei sărbătorită la sibiu de bicicliste cochete

Aproape 150 de doamne și domnișoare au sfidat vântul rece și soarele cu dinți și au pedalat în Ie astăzi, parte a evenimentelor organizate la Sibiu pentru a sărbători Ziua Universală a Iei Românești. Organizatori au fost Muzeul ASTRA, IA Sibiu, Future Capital, cu colaborarea Biciclete Cochete.

”Evenimentul își propune conștientizarea importanței Iei ca piesă vestimentară care conferă identitate și unicitate românilor în lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular.” (Dana Bercu, șef secție Muzeul Civilizației Tradiționale ASTRA).

La fel ca în fiecare an, la întâlnirea biciclistelor cochete a existat și o mică strângere de fonduri în scop caritabil. Anul acesta SIBIO a servit participantele cu  PEPENADĂ. Toate încasările din vânzarea ei vor merge la copiii cu boli de inimă prin Fundația Polisano.foto - video: ziua universală a iei sărbătorită la sibiu de bicicliste cochete

Participantele au fost sfătuite să aibă cu ele bicicleta, IA și una din culorile tricolorului. Au fost însoțite și de mulți domni pe bicicletă, unii dintre aceștia fiind și ei îmbrăcați în ii tradiționale. Intrarea în Muzeul Satului a fost gratuită iar aici participantele au fost așteptate cu gogoși calde, pregătite de gospodine pricepute și au putut sta la picnic. Doritoarele au stat să li se împletească părul sau au făcut coronițe din flori proaspete. Tot atunci, era programat spectacolul Școlii de Dans Ioan Macrea.

Mai puteți participa la diversele manifestări organizate în Muzeul Satului și mâine. Cei care vor purta o ie vor intra gratuit. Detalii și programul evenimentelor,aici.

Ultima oră

Comentariul meu