a murit ilie mitea - un mare fan al csu și un apropiat al președintelui iohannis

Ilie Dumitru Haralambie Mitea, pe scurt Ilie Mitea, iar pentru prieteni și apropiați, Titi  Mitea, a murit joi noaptea,  într-un tragic accident de circulație pe Dealul Negru de pe DN7, în zona localității  MIlcoiu. Fostul prefect al Sibiului, Ilie Mitea, era pasager într-un Ford al cărui șofer nu a putut evita coliziunea cu un alt autoturism ce depășea pe linie continuă. Avea 66 de ani.

CITEȘTE ȘI: Supraviețuitor în accidentul în care a murit fostul prefect al Sibiului – ”Cineva acolo sus mă iubește”

UPDATE 2 – Patronul de la Naf Naf este cel de al II-lea mort
Cealaltă persoană decedată în accident este afaceristul sibian, Ioan Romițan. Detalii AICI!
VEZI ȘI: Patronul de la Naf Naf mort în accidentul de pe DN7 alături de fostul prefect Ilie Mitea

ȘTIREA INIȚIALĂ
Ilie Mitea nu a murit pe loc, dar traumatismele suferit i-au curmat viața în ciuda primului ajutor acordat de echipele de salvare care au ajuns joi, înainte de miezul nopții la accidentul de pe Dealul Negru.

CITIȚI ȘI: FOTO – A murit Ilie Mitea. Fostul prefect al Sibiului, victimă într-un accident pe DN7

Tragicul accident a curmat viața unuia dintre cei mai apreciați prefecți ai județului Sibiu, prieten cu președintele Klaus Iohannis și un mare fan al baschetului sibian. Deși cariera sa de funcționar public, căreia i s-a dedicat din 2005, când s-a despărțit de politică, ca liberal, l-a purtat departe de Sibiu, Ilie Mitea a fost mereu cu sufletul aproape de Sibiu.

După cei doi ani, între 19.12.2007 și 25.02.2009, în care a fost probabil cel mai popular și stimat prefect de Sibiu, dovadă fiind aplauzele primite la plecarea din Prefectură, de profesie inginer zootehnist, Ilie Mitea a continuat cariera de funcționar guvernamental și apoi a ajuns o vreme prefect la Neamţ. Căsătorit cu o profesoarã de fizicã, Ilie Mitea lasă în urma lui doi copii: un bãiat care a terminat arhitectura la Viena şi o fiicã, cãsãtoritã cu producãtor – regizor austriac.

Mitea făcea parte din corpul înalţilor funcţionari publici iar înainte de a părăsi politica a fost membru al Partidului Democrat (1996 – 2000) şi apoi al Partidului Naţional Liberal (2003 – 2007). A avut trei mandate în Consiliul Local Sibiu, unde a avut o activitate efervescentă, fiind unul dintre consilierii cei mai activi și mai prolifici. În perioada 2005-2007, a fost director executiv la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu şi a dat examenul de înalt funcţionar public. În perioada 1 august -18 decembrie 2007, a ocupat funcţia de inspector şef al Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, dupã care a fost numit prefect al judeţului Sibiu. Au urmat apoi șapte luni în care a fost prefect de Neamț, fiind ulterior numit președinte al Agenției Domeniilor Statului, de unde a plecat în martie 2017, pe vremea Guvernului Grindeanu.

YouTube video

Ca persoană publică, Ilie Mitea a fost unul dintre cele mai spumoase personaje ale Sibiului. O fire pasională, sinceră și vulcanică Ilie Mitea trăia cu maximă intensitate tot ceea ce făcea, iar una dintre ipostazele în care era cu adevărat tumultos, a fost cea de suporter înflăcărat al baschetului sibian.  CSU Fans Magazin scria despre Ilie Mitea în 2010 că este fanul numărul 1 al CSU. Într-un interviu pentru SU Fans Magazin, MItea povestea de unde vine marea lui iubire pentru baschet: “Dacă aş vorbi de primele meciuri de baschet, mi-aş deconspira vârsta … Eu iubesc acest sport pentru că m-am trezit în copilărie cu mingea în mână. Am crescut alături de copii care îndrăgeau baschetul. Drept mărturie stă faptul că de Mircea Vulc mă leagă o prietenie care a început în clasa I. S-a creat atunci o legătură între sport şi om. Eu vorbesc despre baschet cu pasiune şi dragoste. Nu contează numele jucătorului pe care îl urmăresc jucând, ci spectacolul oferit, iar baschetul oferă un spectacol nemaiîntâlnit în alte sporturi. Acest sport este pentru mine un crâmpei de bucurie eternă şi niciodată nu am suferit mai mult decât atunci când rezultatul unui meci a fost viciat de către arbitri” spunea Ilie MItea, considerat și un prieten al președintelui Iohannis, încă de pe vremea când conducea prefectura Sibiu iar Klaus Iohannis era primar.a murit ilie mitea - un mare fan al csu și un apropiat al președintelui iohannis

 

 

Ultima oră

Comentariul meu