sărbătoare mare în weekend la sadu - paradă de port popular și multe alte surprize

Duminică, 24 iunie 2018, vom sărbători ia şi portul popular românesc în cadrul evenimentului Sărbătoarea Iei şi a Portului Popular la Sadu, ediţia a II a.

’’Având în vedere că este anul în care se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, vom avea o Ediţie Naţională, la care vor participa comunităţi din diferite zone ale ţării. Ne bucurăm de sprijinul, susţinerea şi participarea doamnei Andreea Diana Tănăsescu, fondatoarea comunităţii La blouse roumaine şi iniţiatoarea proiectului Ziua Universală a Iei.
În cadrul acestui eveniment dorim să subliniem importanţa iei şi a portului popular românesc autentic, ca element definitoriu pentru cultura naţională şi să atragem atenţia asupra vulgarizării iei naţionale prin comercializarea şi purtarea unor replici care nu au de a face cu tradiţia şi cultura românească. Portul popular românesc este un bun naţional pe care trebuie să îl protejăm şi să îl promovăm nealterat’’, spun organizatorii.
Evenimentul va începe la ora 12 cu o paradă de Călăraşi de Sadu, Parada Iei şi a Portului Popular, Concurs cea mai frumoasă ie, Concurs de joc popular, Spectacol artistic susţinut de comunităţi participante.sărbătoare mare în weekend la sadu - paradă de port popular și multe alte surprize
”Comunitatea din Sadu s-a remarcat de-a lungul timpului prin păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale, considerăm că este de datoria noastră să promovăm ia naţională autentică şi să încurajăm promovarea ei ca bun naţional şi ca element de identitate naţională şi locală”, mai spun organizatorii.

Ultima oră

Comentariul meu