topul liceelor din județul sibiu - care sunt cele mai căutate după evaluarea națională

Evaluarea Națională s-a terminat, rezultatele s-au afișat, iar acum elevii trebuie să aleagă liceele la care se vor înscrie. Județul Sibiu are mai multe unități de învățământ căutate, iar mediile cu care se intră aici sunt foarte mari. ”Gheorghe Lazăr” se află pe primul loc în topul celor mai căutate licee și evident, în topul liceelor unde se intră cu medii mari.

Fiind un liceu de elită, ”Gheorghe Lazăr” îi are ca elevi pe cei mai buni tineri sibieni. Și asta înseamnă că la Lazăr se intră cu medii de peste 9,40. Aceasta a fost anul trecut cea mai mică medie cu care s-a intrat la o clasă de matematică-informatică. Aici au fost admiși 28 de elevi.
56 de locuri au fost anul trecut tot la Lazăr la profilul Științele Naturii predare bilingvă română-engleză. Cea mai mică medie de intrare în această clasă a fost de 9,20.

”Octavian Goga” este un alt liceu de top al Sibiului. Cei care își doresc să intre aici trebuie să ia în calcul că anul trecut cea mai mică medie de admitere la o clasă de matematică-informatică a fost de 9,23. Cu 9,19 s-a intrat la Goga la Științele Naturii cu predare bilingvă și cu 9,02 la același profil, dar cu predare în limba română.

VEZI AICI REZULTATELE EVALUĂRII NAȚIONALE 2018

Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” se află printre preferințele viitorilor liceeni. Anul trecut cea mai mică medie de intrare la o clasă de Științele Naturii a fost de 9,12, iar la o clasă de matematică- informatică ultimul elev admis a avut media 9,10.

Liceul Tehnologic ”Școala Națională de Gaz” Mediaș a avut anul trecut la o clasă de matematică- informatică o medie de admitere de 8,96. La ”Axente Sever” din Mediaș s-a intrat anul trecut cu 8,06.

La polul opus însă se află și elevi care au intrat la liceu cu o medie de 2,51. S-a întâmplat la Școala de Gaz din Mediaș, sau cu 2,86 la Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Dumbrăveni.
Acest lucru este posibil pentru că în România sunt obligatorii 10 clase, astfel că la liceu se poate intra și cu medii aproape de 0.

Ultima oră

Comentariul meu