csu sibiu 3x3 își anunță participarea la ”sibiu open 3x3”

Vineri, 22 iunie, echipa BC CSU Sibiu 3X3 va evolua în fața suporterilor sibieni la turneul de baschet 3X3 “Sibiu Open”. Baschetul 3X3, proaspăt devenit disciplină olimpică, inclusă în agenda Jocurilor Olimpice de la Tokyo în anul 2020, revine la Sibiu cu oczia turneului „Sibiu Open 3X3”, care va avea loc în Piața Habermann și se va desfasura in perioada de 22- 23 iunie 2018.

Federația Română de Baschet a înființat Liga Natională de Baschet 3X3 care se joaca sub denumirea „LNMB3X3” pentru a promova această nouă disciplină olimpică. Echipa noastră este angrenată în această competiție și și-a făcut debutul competițional la „Raiffeisen Bank Cluj-Napoca” unde a reușit să termine turneul cu o prezență pe podium, câștigând locul 3 și clasându-se cel mai bine în rândul echipelor participante în LNMB 3X3, fiind reprezentată la acest turneu de Banciu Daniel, Sebastian Costeiu, Edward Petrescu și Traian Petru. Lotul întreg al echipei BC CSU Sibiu 3X3 este format din Daniel Banciu, Bogdan Paul, Bogdan Victor, Sebastian Costeiu, Gheorghe Dragoș, Edward Petrescu , Octavian Popa-Calotă și Traian Petru . Următorul turneu la care va participa BC CSU Sibiu 3X3 este „ Sibiu Open 3X3 ”, turneu la care vor participa echipe din LNMB3X3 precum SCM Timișoara, CSM Mediaș, CSM Sighet si Steaua. De asemenea la acest turneu mai participă echipe românești cu tradiție în baschetul 3X3, echipe din străinătate și loturile de juniori U18 și cesenionri ale României.
Sibiul este un oras cu tradiție în lumea baschetului 3X3, fiind alături de Constanța și București, singurele orașe din România care organizează câte două turnee de baschet 3X3 în fiecare an. Totodată, Sibiul a fost gazda turneului „Sibiu 3X3 Challanger” care face parte dintr-o categorie superioară de turnee, la nivel mondial existând doar 12 turnee din această categorie și a reușit să atragă echipe internaționale de top la nivel mondial, oferind astfel un spectacol baschetbalistic inedit iubitorilor de baschet sibieni.
La „ Sibiu Open 3X3 ” din 22-23 iunie vor evolua pentru BC CSU Sibiu : Banciu Daniel, Bogdan Paul, Costeiu Sebastian și Traian Petru, care vor încerca să aibă o evoluție cât mai bună în fața suporterilor sibieni, în vederea acumulării a cât mai multe puncte în LNMB 3X3 pentru a obține calificare la turneul final al LNMB 3X3, la care vor participa cele mai bune 12 echipe din țară și a cărui câștigătoare va desemna și campioana României la această nouă disciplină.

Ultima oră

Comentariul meu