cireșele, vedete la un eveniment special în cisnădioara. ideea e excelentă!

Cisnădioara a fost cunoscută pentru livezile de cireși. Aici creșteau cele mai cărnoase, mai dulci și mai mari cireșe. Cu timpul însă pomii au dispărut și locul le-a fost luat de meri. Nu e rău nici așa, doar că vremurile în care cireșii erau în floare sunt și acum amintite. Așa că cei de la Apfelhaus au avut o idee- să readucă în prim plan cireșele și mâncărurile făcute cu acestea. Așa că vineri au un eveniment ce nu trebuie ratat – ”Cireșele demult uitate”.

Cireșele tradiționale
Pentru că plantațiile de cireși s-au redus semnificativ în zona Cisnădioara, dar locul este cunoscut pentru ele, Liviu Durdun, proprietarul Apfelhaus s-a gândit să le readucă în atenție. ”Ca un preambul pentru Capitală Gastronomică 2019, dar și pentru a reînvia cumva tradiția culinară săsească din zonă facem acest eveniment la care se vor servi trei feluri de mâncare, toate preparate pe bază de cireșe. Vorbim de un starter, un fel principal și un desert. Exact care sunt ele nu dezvăluim încă, va fi o surpriză pentru cei care vin aici. Le promitem însă că rețetele folosite sunt tradițional săsești, din zona Cisnădioara. Sașii foloseau cireșele ca bază pentru diverse rețete. Garantăm că vor fi gustoase”, spune Liviu Durdun.cireșele, vedete la un eveniment special în cisnădioara. ideea e excelentă!

E de mers
Apfelhaus este una dintre locațiile cele mai cunoscute din Cisnădioara, mereu apreciată. Așa că vineri, 22 iunie, treceți neapărat pe acolo. Veți avea parte de un festin cu gust inedit, iar copiii se vor simți și ei în largul lor.
E însă nevoie să faceți o rezervare în prealabil, pentru ca organizatorii să știe pentru câți oameni se pregătesc. Vor avea totuși la dispoziție mai mult de 200 de kilograme de cireșe. Rezervările se fac la 0745190088. Un meniu format din cele trei preparate costă 79 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu