patronii de hoteluri, pensiuni, restaurante și cafenele invitați la consultări pentru regiunea gastronomică europeană 2019

Consorţiul pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Judeţean Sibiu. Primăria Municipiului Sibiu. Primăria Municipiul Mediaş. Camera de Comerţ. Industrie şi Agricultură Sibiu. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism în parteneriat cu platforma www.travelscounter.com organizează miercuri, 20 iunie, de la ora 14, o întâlnire de consultare cu operatorii din sectorul HORECA.

Reprezentanții hotelurilor, pensiunilor, ai restaurantelor si cafenelelor din județul Sibiu sunt așteptați la această sesiune de consultări și discuții pentru organizarea rețelei ce va face parte din programul Regiune Gastronomică Europeană, pe scurt HORECA RGE 2019. Sesiunea de consultări la invitația primarului Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Sibiu. Sala de Consiliu, la mansardă, miercuri, 20 iunie de la ora 14:00.

Zona Sibiului este recunoscuta pentru evenimentele gastronomice pe care le organizeaza, dar si pentru incurajarea agriculturii locale, a mancarurilor traditionale si a promovarii acestora in contextul unor evenimente culinare. Titlul de Regiune Gastronomică Europeană va fi impartit cu regiunea Egeea de Sud, din Grecia. Sibiul va beneficia din plin de latura economica a proiectului pentru că se așteaptă pentru 2019 aproximativ 1 milion de turisti, adică peste recordul din 2007.

Pentru pregatirea evenimentului, in Sibiu, Mediaș si in celelalte regiuni ale judetului vor fi implementate mai multe proiecte care sa pună in valoare gastronomia locală. Bugetul este și el unul pe masura: aproape 9 milioane de euro. Tema sub care vor fi derulate evenimentele se numeste `Origini`.

Ultima oră

Comentariul meu