clubul sportiv „hirsch” adună cei mai buni sportivi români și străini la „sibiu, karate international event”

Cei mai buni practicanți de Karate Knockdown din țară și din străinătate se vor întrece săptămâna aceasta la Sibiu. Clubul Sportiv „Hirsch” organizează „Sibiu, Karate International Event” competiție care va cuprinde cinci acțiuni, în perioada 20-24 iunie, și va avea ca scop pregătirea participanților pentru Campionatul Mondial de Kata de anul viitor.

Karate Grand Prix va fi main event-ul turneului, o probă specială care se adresează celor mai buni sportivi ai turneului, la categoriile masculin și feminin.

După ce în 2017 a organizat Campionatul Mondial de Karate Kyokushin, la care au avut ocazia să se întâlnească pe tatamiurile din Sala Transilvania cei mai buni luptători ai lumii, anul acesta Clubul Sportiv „Hirsch” aduce, cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate, o nouă competiție internațională la Sibiu. „Sibiu, Karate International Event” este un eveniment dedicat practicanților de karate din țară și din străinătate, sportivi și oficiali din Serbia, Ungaria, Germania, Elveția și România urmând să ia parte la cele cinci acțiuni care se vor desfășura la
Sala Transilvania și la Centrul de agrement Trecătoarea Cerbilor – Păltiniș. Instructor și supervisor al competiției va fi invitatul special Eduard Gabathuler 7 Dan din Elveția, membru IFK Board și antrenor al Lotului National al Elveției, numit „cel mai bun arbitru” la Cupa Mondială din Moscova.
„După succesul organizării Campionatului Mondial de anul trecut și cu ocazia aniversării, în 2018, a 20 de ani, Clubul Sportiv Hirsch se mândrește cu organizarea unui important eveniment –Sibiu, Karate International Event – prin care va oferi șansa participantilor să se pregătească, să concureze și să fie evaluati prin cele cinci acțiuni. Principalul obiectiv al acestui eveniment care va mai fi urmat în luna octombrie, tot la Sibiu, cu o invitată specială din Marea Britanie – doamna Janine Davies 5 Dan, șef al comisiei internaționale de arbitraj la kata, este pregătirea sportivilor și arbitrilor noștri pentru Campionatul Mondial de Kata ce va avea loc anul viitor, în luna aprilie, la Centrul Olimpic Sportiv Papendal, Olanda. Le doresc bun venit la Sibiu participanților străini, cluburilor din țara și mult success tuturor!”, a declarat Christian Hirsch, presedintele Clubului Sportiv „Hirsch”.clubul sportiv „hirsch” adună cei mai buni sportivi români și străini la „sibiu, karate international event”

„Sibiu, Karate International Event” – cinci acțiuni în cinci zile
Prima acțiune din cadrul turneului – Tabăra de vară – este un stagiu de pregătire la care se așteaptă participarea a aproximativ 150 de participanți, români și străini, și va avea loc în stațiunea Păltiniș, la Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor, între 20-24 iunie, în aceeași perioadă urmând să se desfășoare și Cursul de Arbitraj pentru adulți.
Sâmbătă, 23 iunie, acțiunea se mută la Sala Transilvania unde în prima parte a zilei se va desfășura Cupa României, cea mai importantă competiție deschisă de la noi din țară, la care se așteaptă un număr de peste 150 de sportivi. Tot sâmbătă, spectatorii sibieni vor putea să asiste, în aceeași locație, la Karate Grand Prix, main event-ul turneului, o competiție care va reuni cei mai buni sportivi ai „Sibiu, International Karate Event”. La Karate Grand Prix vor fi câte două categorii pentru masculin și feminin, iar lupta pentru premiul special va fi între România și Serbia.
Evenimentul se va încheia duminică, 24 iunie, cu Examenul de grad, la care s-au înscris candidați pentru noi centuri negre dar si pentru cel mai mare grad din programa de examinare, gradul de 3 Dan (Sandan) care aduce cu el si titulatura de Sensei.
Karate Kyokushin, stilul care stă la baza acestui eveniment, este considerat „cel mai puternic karate’’, fiind cel mai dur sport de contact din lume. Competițiile se desfășoară după un sistem de luptă full contact, în care luptătorii fără protecții își pot folosi forța 100%, fiind interzise tehnicile letale. Victoria poate fi desemnată prin KO (knockout) sau la puncte.
Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Hirsch”, fiind cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu. Acțiunea este posibilă cu sprijinul partenerilor: Universal Construct Market, Grey Projects, Justice Security, Legion Guard, ProSportEquipment, Pensiunea Alina Sibiu, Pensiunea Alpin, DJST – Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor și Staff Consulting & More.

Ultima oră

Comentariul meu