reacția simonei halep după huiduielile de la arena națională și caricatura din presa franceză
Foto libertatea.ro

Simona Halep a fost prezentă vineri dimineața la prima ediție a turneului de hochei pe gheață Simona Halep Challenge. Întrebată de jurnaliști, campioana a comentat incidentul de pe Arena Națională și caricatura din Charlie Hebdo.

Simona Halep a fost întrebată de jurnaliști de caricatura din Charlie Hebdo, în care a fost prezentată drept o vânzătoare de fier vechi. „Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre acest lucru”, a spus tenismena.

Jurnaliștii au întrebat-o și de episodul de pe Arena Națională, când Gabriela Firea a fost huiduită de românii veniți să o vadă pe tenismenă și trofeul de la Roland Garros. „Nu fac politică. Nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu am mers pentru ca să împărtășesc această bucurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit și pentru ei am răspuns invitației”, a spus Halep.

Gabriela Firea a fost huiduită luni, pe Arena Națională, la evenimentul în cadrul căruia Simona Halep a prezentat trofeul românilor. După ce a fost huiduită pe Arena Națională, Gabriela Firea a postat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare un mesaj în care i-a acuzat pe cei aflați pe stadion că sunt „cetățeni cu venin care au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenți”.

Joi, revista franceză Charlie Hebdo a publicat pe prima pagină o caricatură jignitoare, în care campioana româncă de la Roland Garros este prezentată ca o vânzătoare de fier vechi. Desenul cu sportiva din Constanța ridicând trofeul și strigând ”Fier vechi, fier vechi”, ca și cum ar dori să vândă cupa, a stârnit un val de nemulțumiri în România.

Sursa www.libertatea.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu