Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!

Trend-ul este ca viața noastră să se desfășoare cât mai natural, tradițional, după reguli simple….Este la modă să spui că mănânci natural, că ai găsit pe cineva la țară de la care cumperi tot ce e nevoie pentru o masă gustoasă și cât mai puțin ”stropită” cu chimicale. Mai mult decât modă, o alimentație echilibrată și alimente cât mai puțin procesate nu poate să însemne decât o sănătate bună. Și dacă încă nu ați găsit ”sursa” aceea de la țară, înseamnă că nu ați căutat unde trebuie. Și nu mai departe de Piața Cibin. Pentru că aici, la ”La Mimi” găsiți exact ceea ce înseamnă alimente sănătoase, fără conservanți, naturale.

Duce tradiția mai departe
Maria Ivan are 22 de ani. Vârsta ei te duce cu gândul la distracție, cluburi, ieșiri cu prietenii. Maria le face și pe astea, dar după ce se ocupă de afacerea pe care o are. ”La Mimi” este locul în care ea duce mai departe ceea ce mama ei a început acum zeci de ani. Și chiar dacă Maria a terminat ingineria și are calificare și ca asistentă medicală, nu se vede profesând în niciunul dintre aceste domenii, pentru că spune ea, locul și menirea și le-a găsit deja.Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!

”Noi suntem din Sadu, avem oi. Așa că mama mea a făcut produse din laptele de oaie de când se știe. Așa am ajuns să fiu și eu interesată de acest domeniu, de produsele făcute după rețete vechi. În scurt timp vom primi și atestatul de producător pentru telemeaua de Sibiu, așa că cei care vor veni la noi pot fi siguri că cumpără un produs tradițional”, spune Maria. Și așa, tânăra a deschis un magazin ce vinde exclusiv produse naturale, chiar la Piața Cibin. E ușor de găsit – imediat după piața de flori, pe partea dreaptă.

Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!

Dacă Piața Cibin nu e mereu în drumul vostru, dar vă e poftă de niște produse tradiționale și gustoase, treceți tot pe la ”La Mimi”. Doar că prin Piața Habermann, pentru că și acolo veți găsi aceeași ofertă variată și gustoasă.

Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!
La 22 de ani, Maria se ocupă de afacerea familiei

Fără conservanți
Maria le oferă clienților ei produse făcute cât se poate de natural, fără niciun fel de conservant. ”Având oi, familia noastră face produsele din lapte de oaie. Dar, aducem produse din lapte de vacă, de capră. Avem și produse din carne, iar pe toate le luăm doar de la producători. I-am ales pe aceia despre care știm că folosesc rețete vechi iar procesarea este minimă”, spune Maria.

Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!Și faptul că produsele de la ”La Mimi” nu sunt pline de E-uri e confirmat de termenul de valabilitate foarte scurt – maxim 2 săptămâni. ”De exemplu, produsele din carne nu au decât sare, piper și fum. Din acest motiv nu țin la fel de mult ca cele din supermarket-uri, dar sunt mult mai gustoase și mai sănătoase”, explică Maria.

Pentru toate gusturile
Că sunt produse gustoase, fără conservanți și numai bune de pus pe masă, s-a stabilit. Dar că sunt atât de diverse încât oricine poate găsi ceva pe gustul lui, acum aflăm.

Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!

”Avem produse lactate de oaie, vacă și capră. De la telemea sărată, mai puțin sărată, mai uscată sau mai proaspătă, urdă, caș, brânză de burduf… Orice gusturi sunt satisfăcute la noi din acest punct de vedere. Produsele se pot degusta, astfel că cei care cumpără pot alege exact ce le place. Pentru mine este foarte important ca atunci când iese din magazin clientul să fie mulțumit. Iar atunci când ajunge acasă și gustă din produsele cumpărate de la noi gustul lor să îl facă să revină”, spune Maria.Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!

Produse pe comandă
Și tot pentru a veni în întâmpinarea clienților săi, Maria este dispusă și să facă livrări la domiciliu. ”Pentru comenzi mai mari le putem trimite acasă la clienții noștri. Sau, de exemplu, dacă cineva vrea un produs mai uscat sau mai puțin sărat, sau are vreo pretenție ce se poate satisface, dar nu avem așa ceva în magazin, ne lasă un număr de telefon și când îl primim anunțăm clientul. Dacă cineva are nevoie de cantități mari de produse pentru nuntă, botez, o petrecere, ne ocupăm și de acest aspect și preparăm produsele după cerințe”, spune Maria. Probabil cele mai bune bucate din Sibiu - Musai să treceți pe ”La Mimi”!Așa că, fie dacă aveți drum pe la Piața Cibin sau pe la noua Piață Habermann, merită să intrați pe ”La Mimi”. Doar gustând vă veți convinge. Și până să ajungeți la magazin, puteți să o contactați pe Maria și pe pagina de Facebook – Magazin produse tradiționale „La Mimi”.

Ultima oră

Comentariul meu