bebeluș mort după ce a luat rujeolă de la un alt copil internat în același spital

O familie din Tulcea și-a pierdut copilul de 9 luni după ce acesta a luat rujeolă de la un alt bebeluș. Cei doi au fost internați în același salon la spitalul din Constanța.

Bebeluşul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu probleme respiratorii. A fost internat în acelaşi salon cu un copil care avea rujeolă dar virusul nu era confirmat încă.
Cătălin Grasa, manager Spitalul Judeţean Constanţa

În acelaşi salon cu băieţelul respectiv a mai fost internat un alt băieţel, cu un fenomen de insuficienţă respiratorie, dar care, la momentul respectiv, nu avea manifestări de rujeolă. Între timp, a dezvoltat rujeolă. A fost anunţat ca şi contact şi băieţelul din Tulcea, care a fost externat.
Băieţelul din Tulcea a fost trimis acasă după şase zile.

„Daniela, mama copilului: Nu-şi făcuse încă efectul acela urât.
Reporter: Îi apăruseră bubiţele?
Daniela, mama copilului: Îi apăruseră, dar eu n-am păţit chestiile astea niciodată, vă daţi seama, şi am crezut că e de la căldură”.

Starea lui s-a înrăutăţit, însă. A ajuns la spitalul din Tulcea de unde a fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean din Constanţa. Apoi medicii la-u plimbat între două spitale până l-au internat la terapie intensivă

Daniela, mama copilului: „Toţi doctorii care au venit, şi-au dat cu părerea. Alţii spuneau că are rujeolă, alţii spuneau că nu are rujeolă. Toţi care au venit, nu ştiau ce să-mi zică. Doamna doctor mi-a zis că: până la urmă ce ai de pierdut, că mai ai unul acasă”.
Medicii i-au făcut un nou set de analize şi aşa au depistat că avea şi rujeolă. Părinţii spun că nu au mai ştiut nimic de el câteva zile.

Daniela, mama copilului: „E foarte grav, atât mi-a zis. Trei zile, eu n-am ştiut nimic de copilul ăsta. N-am ştiut ce tratamente i se fac, ce are copilul, ce diagnostic.
Am urcat eu sus la el. Când am deschis uşa, el nu mai era. Erau aparatele închise, nu mai era copilul, era curat.

Domnul doctor a venit şi mi-a zis că copilul e la morgă”.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa susţine că bebeluşul nu a fost ucis de pojar.
„Reporter: Putem spune că acest micuţ nu a murit de rujeolă?
Cătălin Grasa, manager al Spitalului Judeţean Constanţa: Nu, din punctul meu de vedere.
Reporter: Rujeola a fost un factor de risc agravant pentru aceast bronhopneumonie?
Cătălin Grasa, manager al Spitalului Judeţean Constanţa: Probabil asta. Probabil.
Loti Popescu, medic DSP Constanţa: Evoluţia cazului a fost fulminantă, evoluţia bolii a fost fulminantă şi copilul a fost declarat decedat în data de 13 iunie.
Reporter: Rujeola ar fi fost contractată din spital?
Loti Popescu, medic DSP Constanţa: Se pare că da”.
Părinţii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a afla de ce şi-au pierdut copilul. Rujeola a ucis până acum 55 de români.

Sursa www.digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu