ritmuri africane, columbiene și fanfara de la cozmești în cea de-a șaptea zi de fits!
Astăzi puteți vedea din nou Parada fanfarei de la Cozmești, de la orele 17:00, pe pietonala Bălcescu iar de la orele 19:30 în parcul Astra.
Dacă nu știați sau nu ați mai văzut vreodată un marimbafon, astăzi aveți ocazia! Instrumentul, denumit și marimba, marimbă sau balafon, este un instrument de percuție de proveniență africană, foarte asemănător cu xilofonul și vibrafonul, fiind tot mai folosit în țările Americii Latine. Compania franceză La Complet’Mandingue va defila timp de trei zile cu astfel de instrumente  pe strada Nicolae Bălcescu, în șase reprezentații, primele dintre ele astăzi, orele 17.45 respectiv 20:15.
Acești muzicieni au energie și comunică prin umor, adoră provocările și le place să încânte publicul, făcându-i să danseze și să zâmbească. Repertoriul lor muzical este format din compoziții originale și festive, în care își folosesc rezonatoarele pentru a crea sunete care ar părea că sunt, de fapt, electronice și amplificate.
Pentru a vă menține în ritmuri entuziaste, de la orele 18:30 (pietonala Bălcescu) și de la orele 21:30 (Piața Habermann), muzicienii trupei AAINJAA, vă invită la Batucada în stil columbian. Îi veți mai putea vedea și mâine.
Tot începând de astăzi sunt programate trei concerte ale lui Cristiano de Sousa, cu Fado și misterele Lisabonei, primul la Biserica Romano-Catolică, astăzi la orele 17:00, mâine, orele 18:00 la Biserica Reformată Calvină iar sâmbătă la Biserica Ursulinelor de la orele 17:00.
ritmuri africane, columbiene și fanfara de la cozmești în cea de-a șaptea zi de fits!
Poate vă mai amintiți de acum 4 ani, Luminarium-ul celor de la compania britanică Architects of Air. Anul acesta puteți intra din nou în lumea fantastică din Luminarium Katena, să vă relaxați în labirintul de drumuri șerpuite și de domuri înalte, care vă vor conduce departe de lumea cotidiană. Este deschis în Piața Mică, de la orele 11:00, în fiecare zi, până duminică, inclusiv. Intrarea este liberă.
Pentru iubitorii teatrului clasic astăzi sunt programate trei spectacole importante. De la orele 18:00, Steaua fără nume, piesa lui Mihai Sebastian pusă în scenă de Alexandru Cozub, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, poate fi vizionată în Sala Parter de la Teatrul Gong iar Fierarii, al Teatrului de Comedie București, în regia lui Horațiu Mălăele (cu Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Valentin Teodosiu), la Filarmonica de Stat, de la orele 18:00 și 21:00. Tot astăzi, de la orele 22:00, la Fabrica de Cultură UniCredit (Sala Eugenio Barba), actorii Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu joacă din nou Povestea prințesei deocheate, ce are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea.
Programul complet al Festivalului aici.

ritmuri africane, columbiene și fanfara de la cozmești în cea de-a șaptea zi de fits!

Ultima oră

Comentariul meu