FOTO-VIDEO: Invazie de păsări exotice în cea de-a patra zi de Festival! Recomandări din programul de astăzi!

De-a lungul celor 25 de ediții de Festival Internațional de Teatru la Sibiu, acesta a devenit mult mai mult decât teatru, ajungând să înglobeze astăzi zeci de evenimente aparținând altor arte ale spectacolului: muzică, dans, circ contemporan, operă, arte vizuale, film, lansări de carte, bursă de spectacole și lista ar putea continua.

Un astfel de eveniment a fost ieri Parada păsărilor exotice, a companiei „Stelzen Art & Confusao” din Germania. Compania a fost înființată în anul 2001 și oferă o gamă variată de costume extraordinare pentru orice ocazie. În cei 17 ani de activitate, compania a avut spectacole peste tot în lume, câștigând multe premii și fiind, astfel, recunoscută pe plan național și internațional. La Sibiu, personajele costumate în păsări uriașe, cu tobe supra-dimensionate sau pe picioroange, au cucerit asistența prin culorile vii, imaginile intense și ritmurile antrenante (vedeți imagini în galeria din finalul articolului). Vă mai puteți bucura de ele și astăzi, pe pietonala Nicolae Bălcescu, vor defila la orele 19:00 și 21:15.

Alte evenimente stradale programate astăzi sunt spectacolul de circ, Dansul frunzelor, la 17:30, Piața Habermann, la aceeași oră, pe Nicolae Bălcescu copiii vor putea fugări din nou Minionii, iar apoi, de la orele 18:00, vor putea fi alături de Călători prin timp, un grup de personaje excentrice ce decid să pornească într-o călătorie nemaipomenită, nu se știe către ce destinație. În Piața Mare, de la orele 18:00, puteți intra în Labirintul culorilor, al spaniolilor de la  Itinerània sau vă puteți ”juca de-a bicicleta”, alături de Guixot de 8, prima companie catalană și probabil din lume care a transformat jocul în spectacol de stradă. E vorba de jocuri inventate de companie, construite cu materiale reciclate de la punctele de colectare. FOTO-VIDEO: Invazie de păsări exotice în cea de-a patra zi de Festival! Recomandări din programul de astăzi!

Pentru mine ieri a fost prima zi de Festival ce nu a inclus vizionarea unei piese de teatru. M-am bucurat să o ascult cântând Fado pe Ana Pinhal, la Biserica Romano-Catolică, un spațiu cu o acustică deosebită, specifică bisericilor. Originar din Lisabona începutului secolului al 19-lea sau poate chiar mai devreme, genul muzical interpretativ și melodic este caracterizat prin cântece melancolice și versuri tânguitoare, care se referă foarte frecvent la mare, la trecutul maritim glorios al lusitanilor și/sau la viața săracilor, sau este de inspirație biblică. Astăzi puteți asculta din nou Fado pasional, de la orele 18:00, la Biserica Reformată Calvină.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=cdJIKQp6hcQ” splash=”https://i.ytimg.com/vi/cdJIKQp6hcQ/maxresdefault.jpg” caption=”Fado pasional – Ana Pinhal – FITS 2018″]

Un eveniment deosebit se anunță astăzi la orele 17:00 la Biserica Romano-Catolică. Pân’ la rai, al Adrian Naidin Quartet, este un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar. Proiectul va fi prezentat la Sibiu în ediție excepțională. Una dintre cele mai valoroase compoziții imaginate vreodată în maiestuoasa umbră a Mariei Tănase, „Pân’ la rai” se apropie cu bucurie de temele tradiționale, pentru a le explora profunzimile, redându-le viață în cele mai dinamice sunete ale jazz-ului contemporan. Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin își testează imaginația într-un incredibil experiment acustic, alături de alți trei muzicieni cu personalități și cariere excepționale: Sorin Zlat (pian), Gabriel Bălașa (percuții) și Eugen Amarandei (bass).
Programul complet al Festivalului aici.

Ultima oră

Comentariul meu