Sibiul are un nou post de radio - Fondatorul GO FM dezvăluie ce aduce nou sibienilor

GO FM este postul de radio care după 10 ani de emisie în on-line trece în eter. Cei care au pus bazele proiectului vin pe o piață cu o media locală slab reprezentată din acest punct de vedere, așa că promit să o revigoreze și să aducă ascultătorilor exact ceea ce lipsește – muzică bună, diversă și informații utile și la obiect.

Muzică, emisiuni și știri
GO FM vine pe piața radio locală cu un concept nou. ”Așa am plecat la drum și acum 10 ani. Principiul ”go” înseamnă că poate fi ascultat oriunde, oricând, știrile sunt la obiect, nu te plictisești lângă radio. Asta am făcut timp de 10 ani în on-line, și pe aceeași rețetă mergem și de acum, în FM”, spune Laurențiu Sever Lup, fondatorul GO FM.

Viitorul post de radio ce va emite pe 90,4 FM se adresează celor de peste 25 de ani. Muzica va fi cu siguranță pe placul lor, pentru că este o combinație între oldies, rock, muzică românească, franțuzească, un melanj care cu siguranță că nu va da greș. ”O să putem difuza piesele cele mai noi și mai bune, cele care sunt difuzate și în alte țări, pentru că avem o colaborare cu Deezel paris – un soft care ne permite să vedem melodiile celor mai mari producători din lume și să le difuzăm”, dezvăluie Laurențiu.

O altă noutate ce vine o dată cu GO FM este faptul că va avea calupuri de știri la jumătatea fiecărei ore, și asta timp de 24 de ore. Asta înseamnă că o dată pe oră, la și 30 de minute sibienii vor afla cele mia importante informații pentru ei. ”În dosarul de la CNA am avut ca reper faptul că nu vom difuza știri despre violențe, crime, accidente cu morți. Vrem să oferim sibienilor informații utile pentru ei, din plan local, național și internațional. Informațiile vor fi comprimate, nu vor fi lungi, pentru ca ascultătorul să rețină exact ce e important”, spune Laurențiu.

GO FM va avea un matinal ce va începe la ora 5 și se va termina la ora 10. Zilnic de la ora 12 va fi un duplex între studioul din Sibiu și cel din Munchen și tot zilnic va fi difuzată emisiunea Masa Presei în timpul căreia vor fi dezbătute subiectele zilei alături de jurnaliști locali. În fiecare zi a săptămânii va fi produsă o emisiune care va dezbate subiecte diferite- filozofie, economie, cultură generală – astfel încât fiecare ascultător să se regăsească în noul GO FM.

Radio-ul evenimentelor
După ce va trece în eter, GO FM va continua tradiția din on-line- adică aceea de a organiza vara și iarna câte un maraton din diverse locații ale Europei. ”Vara organizăm GO Summer. Anul trecut am fost la Mamaia, am stat acolo o lună cu studio-ul mobil, iar la final am avut un maraton de 24 de ore cu muzică, interviuri. Anul acesta pentru GO Winter vom merge la Tirol. Avem posibilitatea să mergem cu un studio mobil să să emitem de oriunde, așa că vom fi un radio care va merge către evenimente. Vom emite din mijlocul acțiunii, ceea ce este din nou ceva inedit cel puțin pentru piața de radio locală”, spune Laurențiu.

GO FM va începe emisia la Sibiu spre finalul toamnei. Până atunci, dar și după acel moment va emite și în on-line. Matinalul și părți din emisiunile zilnice vor fi transmise live și pe pagina lor de Facebook, ceea ce înseamnă încă o notate pentru Sibiu. Și în viitorul apropiat la Munchen GO FM va avea un studio și va transmite pentru românii din Germania.

Ultima oră

Comentariul meu