Amenzi de aproape 100.000 de lei date de Poliția Locală Șelimbăr în primele luni din 2018

De la începutul anului, până în 24 mai 2018, angajații Serviciului Poliţia Locală Şelimbăr au soluţionat peste o sută de sesizări și au întocmit 106 procese verbale de constatare a contravenţiei, aplicând 91 de amenzi, în cuantum de 96.360 de lei și 15 avertismente, se arată într-un raport al Poliției Locale Șelimbăr.

Cele mai multe contravenții, 64, se referă la prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 28/2013, privind aprobarea Regulamentului referitor la buna gospodărire a comunei Şelimbăr (deşeuri, staţionare pe spaţiul verde, noroi pe carosabil, deversare ape menajere şi dejecţii ş.a.), 15 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată (lăsarea liberă a animalelor, refuz de legitimare, prostituţie, minor fără supraveghere, consum de alcool pe domeniul public), 15 la Hotărârea Guvern nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 la
Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată şi două la Legea învăţământului nr. 1/2011. ”În cadrul activităţii lor, poliţiştii locali colaborează cu angajaţii primăriei la deplasările în teren. De asemenea, ei patrulează periodic în zona instituţiilor de învăţământ, în special la începutul şi finalizarea orelor de curs. Au desfăşurat activităţi cu privire la absenteism şi disciplina în timpul programului şi au aplicat două sancţiuni cu avertisment pentru abandon şcolar. Au constatat un număr de 30 de obstacole pe domeniul public (capace de canal, pavaje şi rigole deteriorate, platforme clandestine de deşeuri ş.a.), informând responsabilii din cadrul primăriei cu privire la acestea”, se arată în
raportul Poliției Locale Șelimbăr.
Poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni cu rezultate foarte bune pe linie de autovehicule abandonate, fiind ridicate de către proprietari 30 de maşini de pe domeniul public, utilaje staţionate pe domeniul public (20), aruncarea de deşeuri pe domeniul public şi, de la recenta încheiere a protocolului de colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, pe linie de circulaţie rutieră, conform prerogativelor conferite de Legea nr. 155/2010. Ei patrulează zilnic în toate localităţile comunei, soluţionează petiţii, constată contravenţii şi sancţionează persoanele care se fac vinovate de acestea. De asemenea, o latură importantă a muncii de poliţie locală o constituie prevenirea faptelor antisociale.
Conform Legii poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, poliţia locală are atribuţii în domeniile ordinii şi liniştii publice precum şi pazei bunurilor, circulaţiei pe drumurile publice, disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, protecţiei mediului, activităţilor comerciale şi evidenţei persoanelor.
Serviciul Poliţia Locală Şelimbăr este format dintr-un şef serviciu, un poliţist local responsabil de sfera disciplinei în construcţii şi afişajului stradal (compartiment existent din luna septembrie a anului 2017), patru poliţişti locali care îşi desfăşoară activitatea pe teren, operativi de la începutul anului 2018, şi un poliţist local cu prerogative de pază, având postul la intrarea în sediul Primăriei.
Teritoriul de competenţă este comuna Şelimbăr, cu cele patru sate componente: Şelimbăr, Veştem, Mohu şi Bungard.

Ultima oră

Comentariul meu