video - simona halep intră în istorie. a câștigat la roland garros

Locul 1 WTA, Simona Halep a câștigat, sâmbătă, 9 iunie 2018, turneul de la Roland Garros, după ce a reușit să câștige finala cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe Sloane Stephens, locul 10 WTA.

În urma acestui rezultat, Halep a devenit prima jucătoare română care câștigă un ”major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1979, tot la French Open.

ucătoarea română a fost în finala de la Roland Garros sportiva mai bună, cu arsenalul de lovituri mai bogat şi sportiva mai bine pregătită fizic.

Stephens a „ars” repede, după un prim set în care şi-a pus toată energia şi toată forţa în lovitura ei de dreapta, una ascuţită, cu care poate trimite oriunde vrea mingea. Odată meciul ajuns în decisiv, Halep s-a impus firesc, cu o evoluţie constant asecendentă, din ce în ce mai bună. Simona Halep pune capăt unui turneu gestionat magistral, în care şi-a folosit energia judicios şi în care înteligenţa, talentul şi experianţa ei au fost decisive.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Ultima oră

Comentariul meu