junii sibiului, în semifinala concursului „vedeta populară” la tvr1

Duminică, 10 iunie, ora 21.00, Junii Sibiului sunt invitați speciali în Semifinala celui mai mare talent show de folclor din România: „Vedeta populară”, difuzat de TVR1. Timp de trei ore, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” se prezintă în ipostaze inedite, ca promotori ai folclorului italian, slovac, grecesc, maghiar etc., dar și ca nuntași sau nași de cununie la nunțile românilor de pe întreg cuprinsul țării.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” urcă din nou pe scena binecunoscutului concurs „Vedeta populară”, inițiat de TVR și prezentat de Iuliana Tudor. După succesul reputat la prima ediție a competiției când Ansamblul a fost prezent în semifinala și finala din decembrie 2017, Junii Sibiului au fost, din nou, invitați de echipa „Vedeta Populară” să fie părtași ai emoțiilor din semifinala și finala celei de-a doua ediții a concursului.
Semifinala „Vedeta Populară” va fi difuzată de TVR1, duminică, 10 iunie 2018, ora 21.00, și va aduce în prim-plan 9 concurenţi, care se vor lupta pentru calificarea în finală. Membrii Ansamblului Folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului” vor performa alături de toți concurenții, schimbând nu mai puțin de 18 costume, căci vor realiza incursiuni în obiceiurile de nuntă din zona Bucovinei, Moldovei, Transilvaniei, Olteniei, și vor prezenta dansuri populare specifice folclorului italian, slovac, grecesc, maghiar, aromân, sârbesc, ucrainean, rrom și german, în coregrafia Silviei Macrea.
„Vedeta Populară” este primul show de talente destinat interpreţilor amatori de folclor din România. Concursul se bucură de mare succes în rândul telespectatorilor: emisiunea din data de 2 iunie 2018 a înregistrat un rating mediu de 4,2% și a ocupat poziţia a treia la nivel naţional pe intervalul de desfăşurare a emisiunii.
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” funcţionează în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, sub autoritatea şi prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu