avocatul ucă după accidentul grav de pe dn1- ”am mai scăpat o dată. dumnezeu mă iubește”
FOTO - INFO TRAFIC JUD. BRASOV

Celebrul avocat sibian Nicolae Ucă a fost implicat în groaznicul accident de circulație din 31 mai de pe DN1 între Dridrif și Beclean. Accidentul a fost controversat pentru că o filmare făcută de pe bordul unei mașini aflată în trafic a răsturnat ipoteza polițiștilor față de vinovăția celor implicați.

Inițial, după primele cercetări polițiștii au spus că vinovat de producerea accidentului se face șoferul mașinii care circula către Brașov, adică mașina în care se afla și avocatul Nicolae Ucă. După alte măsurători însă și apariția filmării s-a stabilit că vinovat a fost șoferul celuilalt autoturism implicat, șofer care a decedat.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DIN MOMENTUL ACCIDENTULUI

”Eu eram într-un SUV. Nu conduceam eu, ci un prieten, proprietarul mașinii. Mergeam către Brașov și intenționam să ajung în Deltă unde să satu câteva zile. Prietenul meu a depășit un camion care mergea foarte încet, a revenit pe banda de mers, când pe un pod puțin în rampă a apărut dintr-o dată în fața noastră o mașină care era în depășire. Avea viteză foarte mare, a intrat în roata din stânga față a mașinii noastre, ne-a proiectat în dreapta în balustradă și de acolo am ricoșat în partea opusă, am rupt balustrada de metal și am căzut pe trei roți într-un șanț cam de doi metri”, își amintește Nicoale Ucă succesiunea evenimentelor.

Impact deosebit de puternic
Impactul dintre cele două autoturisme a fost violent. ”Cealaltă mașină ne-a lovit atât de tare încât a rupt roata SUV-ului în care ne aflam cu fuzetă și tot ce era dedesubt. Totul s-a petrecut foarte rapid, colegul meu a apucat să frâneze, au intrat în funcțiune sistemele de frânare de urgență, dar din păcate impactul a fost totuși violent și nu a putut fi evitat”, povestește Nicolae Ucă.
După accident avocatul a reușit să iasă singur din mașină, dar avea dureri foarte mari la picior. A fost ajutat de martori să se așeze pe iarbă și a așteptat venirea ambulanțelor. ”Aproape instant au venit trei mașini de la SMURD, iar dacă ceva funcționează în România, atunci SMURD-ul este acela. Au fost rapizi, profesioniști, au avut grijă de noi impecabil. Ne-au transportat la Urgență în Făgăraș unde la fel, medicii de acolo ne-au făcut toate investigațiile pentru a se asigura că viața nu ne este pusă în pericol”, spune Nicolae Ucă.
Avocatul a fost diagnosticat cu fractură de calcaneu și de maleolă la piciorul stâng. Recuperarea este lungă, trebuie să stea imobilizat 2 luni jumătate. ”Este un disconfort, evident. Am bastoane, un scaun cu rotile, abia peste două luni jumătate voi avea voie să pun piciorul jos. Dacă e să judec după gravitatea accidentului, pot spune că până la urmă a fost bine”, spune avocatul sibian.

avocatul ucă după accidentul grav de pe dn1- ”am mai scăpat o dată. dumnezeu mă iubește”
FOTO – Info Trafic jud. Brasov

”Dumnezeu mă iubește”
Impactul dintre cele două autoturisme a fost violent. Faptul că avocatul sibian a scăpat cu viață, spune el, se datorează și mașinii în care se afla. ”Faptul că eram într-un SUV, un ML, care este o mașină puternică, ne-a salvat viața. Dacă eram într-o berlină, așa cum am vrut să plecăm inițial, am fi fost morți. Așa am fost loviți în partea de jos a mașinii, dacă eram într-o berlină impactul ar fi fost fatal, lovitura ar fi fost directă”, crede Nicolae Ucă.
Avocatul spune că și-a văzut moartea cu ochii, așa că se consideră un norocos. ”Am mai scăpat o dată, înseamnă că Dumnezeu mă iubește.”
Avocatul a mai fost implicat în evenimente rutiere. ”În 52 de ani de condus era imposibil să nu mai fi avut evenimente. În 1985 m-a lovit un camion pe Valea Oltului, m-a întors cu roțile în sus. În 2001 mergeam către București și după Vâlcea am derapat. Atunci am avut ruptură la claviculă și genunchi”, își amintește avocatul sibian.

Ultima oră

Comentariul meu