foto - veste bună de la maternitatea sibiu. aparatură vitală primită vineri

Nașterea într-o maternitate dotată cu aparatură vitală îngrijirii imediate și adecvate a prematurilor este o garanție atât pentru viață, cât și pentru calitatea actului medical. Salvați Copiii România continuă dotarea secției de neonatologie a Spitalului Județean Sibiu, cu un ventilator neonatal în valoare de 32.000 de euro, care să îi ajute pe medici să salveze viața copiilor născuți aici.

Donația face parte din programul de reducere a mortalității infantile al Organizației Salvați Copiii România, în cadrul căruia maternitatea din Sibiu a mai fost dotată cu 2 incubatoare performate de terapie intensivă (2014 și 2017), un ventilator de suport respirator pentru nou-născuți (2015) și o masă radiantă cu modul de resuscitare (2017), în valoare totală de 62.000 de euro.
Numai în 2017, 3.176 de copii din întreaga regiune au fost internați aici, dintre care 402 fiind cazuri de prematuritate, iar 111 copii au venit prin transfer de la maternități de nivel inferior.

foto - veste bună de la maternitatea sibiu. aparatură vitală primită vineri

Dr. Livia Ognean, medic coordonator terapie intensivă neonatală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a vorbit despre necesitatea unei aparaturi medicale performante, mai ales în cazurile de patologie severă: „Ca să trăiești e neapărat nevoie să respiri. Atunci când se nasc înainte de vreme, plămânii copiilor nu sunt suficient de bine dezvoltați pentru a putea asigura organismului oxigenul de care are nevoie. Fără aparate de ventilație – ventilatoare neonatale – acești prematuri nu ar putea supraviețui. Fiecare copil e diferit, inclusiv prematurii. Unii au nevoie de ventilatoare speciale pentru a putea respira, pentru a trăi. A fost și șansa unui astfel de copil să primească aparatul potrivit de respirație prin generozitatea Salvați Copiii România, exact atunci când a avut nevoie. Acest aparat va fi, de asemenea, șansa la viață a multor alți copii prea devreme veniți pe lume și mulțumim Salvați Copiii România pentru că ne-au fost din nou alături la nevoie”.

La evenimentul de dotare a Secției Clinice Neonatologie a participat și Președinta Consiliului Județean Sibiu, dna. Daniela Cîmpean precum și managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.
Dna. Daniela Cîmpean Președinta a Consiliului Județean: „Vă mulțumesc că m-ați invitat să iau parte la acest moment de bucurie pentru Secția de Neonatologie și pentru Spitalul Județean și mulțumesc organizației Salvați Copiii pentru activitatea atât de complexă și de importantă pentru viața noastră, activitate fără de care foarte multe vieți ar fi pierdute. Din fericire, Salvați Copiii intervine acolo unde statul este vulnerabil și aduce un ajutor însemnat pentru care vă mulțumim, la fel cum vă mulțumim pentru prietenia pe care o manifestați pentru colectivul secției neonatologie de la Spitalul Județean Sibiu, alcătuit din profesioniști desăvârșiți, dar mai presus de aceasta, din oameni care pun suflet. Pentru noi acest colectiv este un exemplu pe care vrem să-l arătăm cât mai multor oameni”.

foto - veste bună de la maternitatea sibiu. aparatură vitală primită vineri

Salvați Copiii România a investit în 2017 peste 813.000 de euro în dotarea a 40 de maternități și secții de nou-născuți din București, Brașov, Reșița, Caransebeș, Târgu-Neamț, Bicaz, Roman, Târgu-Mureș, Gura Humorului, Rădăuți, Buftea, Buzău, Iași, Satu-Mare, Tulcea, Bârlad, Botoșani, Caracal, Sibiu, Deva, Călărași, Oradea, Mangalia, Râmnicu-Vâlcea, Pitești, Craiova, Timișoara, Bacău, Drobeta Turnu Severin, Zalău, Baia-Mare, Târgoviște și Alba-Iulia.

Eradicarea mortalității infantile rămâne una dintre prioritățile asumate de Salvați Copiii. De aceea, organizația va continua în 2018 dotarea maternităților, 43 dintre acestea urmând a beneficia de o investiție de aproape 1.300.000 euro.

Ultima oră

Comentariul meu