licitația pentru autostrada sibiu - pitești. trei constructori au fost descalificați

Licitațiile pentru tronsoanele unu și cinci ale autostrăzii Sibiu – Pitești au trecut de primele etape. Până la finele lunii avem șanse să știm care vor fi firmele ce le vor executa.

Selecţia constructorilor pentru capetele Autostrăzii Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al României, a ajuns în faza evaluării financiare. Unii constructori au fost eliminaţi deja din cursă: italienii de la Pizzarotti pe secţiunea 1 şi cei de la Itinera şi orădenii de la Trameco pe secţiunea 5, conform economica.net. Licitaţiile pentru secţiunile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti au trecut în etapa evaluărilor financiare, care s-ar putea încheia pe 31 mai. La finele acestei perioade urmează să fie anunţaţi constructorii capetelor celei mai aşteptate autostrăzi din România.
Nemulţumiţi că ofertele lor au fost respinse, unii constructori au depus contestaţii, o parte dintre ele fiind deja soluţionate.
Spre exemplu, în cazul secţiunii 1 Sibiu – Boiţa, italienii de la Pizzarotti au mers până la Curtea de Apel Bucureşti pentru a rămâne în cursă. Pe 23 februarie, instanţa le-a respins definitiv plângerea.
Etapa de evaluare tehnică a ofertelor pentru secţiunea 1 s-a încheiat pe 3 mai 2018, iar în prezent are loc evaluarea financiară.
Pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, au depus contestaţie italienii de la Itinera. Pe 11 ianuarie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) le-a respins contestaţia.
Tot pentru această secţiune, orădenii de la Trameco au depus săptămâna trecută plângere la Tribunalul Bucureşti, după ce oferta lor a fost descalificată în etapa evaluării tehnice, care s-a încheiat pe 24 aprilie 2018.
Şi licitaţia pentru secţiunea 5 se află în etapa de evaluare financiară, ce are ca termen de finalizare tot data de 31 mai, potrivit datelor actuale din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Capetele Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost lansate la licitaţie pentru proiectare şi execuţie pe 11 iulie 2017.

Ultima oră

Comentariul meu