aproape 4.000 de alergători la maratonul internațional sibiu - informații importante de știut
Foto Arhivă

Mii de alergători, profesioniști și amatori, adulți și copii, se vor alinia la start, în Piața Mare, sâmbătă, 26 mai, la cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional Sibiu și vor lăsa urme pentru cele 26 de cauze. Dat fiind numărul mare de participanți înscriși, și în acest an se va da start diferențiat, în prima parte a zilei fiind programate cursele de adulți, iar Cursele copiilor după masă.

Mai mult decât atât, în acest an, atmosfera de sărbătoare de la eveniment nu va dura o singură zi, ci 3, și se va desfășura sub egida Piețe Libere. Astfel, locuitorii și oaspeții Sibiului se vor putea bucura de zone de chill out, concerte și activități în perioada 25-27.05, iar competiția propriu zisă se va desfășura, conform tradiției, în ultima sâmbătă din mai (26 mai a.c). De asemenea, tot sub umbrela inițiativei Piețe Libere va avea loc prima ediție Street Delivery Sibiu, organizată de Fundația Comunitară Sibiu alături de Asociația Re:mediu, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2018.
Piețe libere este o inițiativă comunitară, care-și propune eliberarea de mașini a piețelor centrale ale Sibiului, ca parte dintr-un demers mai larg de a reda spațiul public cetățenilor. Aceasta își propune să sprijine dezvoltarea unui oraș verde pentru oameni, descoperind noi moduri de a petrece timp împreună, printr-o platformă care să aducă alături idei, organizații, evenimente, oameni implicați.

Program Maratonul Internațional Sibiu 2018
24.05, Piața Mare
• 10:00 – Montăm Poarta de Start cu Artistul Ștefan Radu Crețu
25.05, Piața Mare
• 19:00-20:00 – Ședința Tehnică a alergătorilor

26.05, Piața Mare
• 08:30 – Startul Maratonului Continental
• 08:45 – Startul SemiMaratonului Joyson Safety Systems și a TeamRun-ului (4×5,3)
• 09:00 – Startul cursei Zacaria 10K
• 09:15 – Startul Crosului Visma
• 10:00-18:00 – Activitățile ONG-urilor
• 16:00 – Momentul VolunȚarilor
• 17:00-18:00 – Cursele Copiilor Auchan
• 18:30 – Festivitatea de premiere Maratonul Internațional Sibiu 2018
• 19:00-22:30 – Afterparty Dubase & Alt Om. Proiecţii video Coralie de Conzaga

27.05, Piața Mare
• 10:00 – Cafeaua de dimineață cu „Habemus Carte”
• 12:30 – Antrenează Mușchii Civici ai Comunității cu Funky Citizens
• 19:00-22:30 – Afterparty Tzuc & Electroclown. Proiecţii video Coralie de Conzagaaproape 4.000 de alergători la maratonul internațional sibiu - informații importante de știut

Traseul evenimentului trece prin centrul istoric al Sibiului, parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra, iar cursa de maraton ajunge până în Rășinari și Poplaca. Invităm cât mai mulți sibieni să ia fluiere, mesaje de încurajare și să vină să susțină alergătorii pe traseu. Au mare nevoie de sprijin, când cred că îi lasă picioarele!
Primii alergători sunt așteptați să ajungă la Finish în jurul orei 09:25, iar primii maratoniști la 10:30.
Alergătorii sunt atât din Sibiu, cât și din afara județului și chiar a țării. De asemenea, 40 de companii din Sibiu s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu 2018, atrăgând sute de participanți din rândul angajaților, care aleargă pentru cauzele comunității. Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe site-ul evenimentului. Până acum, cele 26 de cauze au strâns peste 457.000 de lei. 10 cauze au depășit targetul pe care și l-au propus, iar 16 mai au nevoie de susținere. Susținerile continuă până la 1 iulie 2018.

aproape 4.000 de alergători la maratonul internațional sibiu - informații importante de știut
Foto Arhivă

Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu: „Cred că tocmai asta e fain la maraton, că nu e filantropia aia clasică, în care ai niște oameni cu foarte mulți bani care din excesul lor dau ceva comunității. Maratonul lucrează cu foarte mulți oameni, în momentul de față, persoane care contribuie financiar sunt undeva între cinci și șase mii de oameni care fac un fel de donații pe an, prin intermediul nostru. Pentru o populație ca a Sibiului este un procent destul de mare, mulți dintre cei care fac asta neavând o situație financiară extraordinară și știm asta pentru că vorbim cu ei la telefon, de multe ori ne spun că așteaptă să le intre salariul sau pensia ca să facă o anumită donație.”

Trafic restricționat în perioada 25-28 mai
Pentru buna desfășurare a competiției, în data de 26 mai, traficul va fi restricționat (complet sau parțial) pe mai multe străzi din Sibiu, precum și pe DJ 106 Rășinari Poplaca (info detaliate aici: Restricții trafic Maratonul Internațional Sibiu 2018).
De asemenea, de vineri, 25 mai, ora 13:00, până luni, 28 mai, ora 10:00, vor fi închise: str. Arhivelor, str. Timotei Popovici, Piața Schiller și str. Papiu Ilarian, cu ocazia Street Delivery Sibiu #1

Ultima oră

Comentariul meu