Șelimbărul a înființat o societate de gospodărire comunală cu atribuții importante

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat la ultima ședință înființarea societății SC Șopa Șelimbăr SRL, cu unic asociat Unitatea Administrativ Teritorială Șelimbăr.

”Prin înființarea societății se urmărește ca aceasta să asigure îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, promovarea calității și eficienței activității, dezvoltarea durabilă a serviciilor, precum și protecția mediului înconjurător”, a explicat primarul Marius Grecu, în expunerea de motive privind inițierea proiectului de hotărâre.
Domeniul principal de activitate al societății este de reabilitare străzi și ”activități de întreținere peisagistică”, însă are și alte activități prevăzute precum: exploatare forestieră, colectarea și epurarea apelor uzate, lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale, servicii de alimentație, de arhitectură și altele.
Societatea de gospodărire comunală Șelimbăr va avea în viitor ca și atribuții serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, reabilitarea drumurilor, tăierea și toaletarea arborilor din localitate precum și gestionarea spațiilor verzi, etc. ”Era nevoie de înființarea unei astfel de societăți pentru că Șelimbărul se dezvoltă și sunt tot mai multe probleme de gestionat. În plus, există și o motivație de ordin economic, lucrările de toaletare a arborilor și de întreținere a spațiilor verzi cred că le vom putea gestiona mai bine în acest fel”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Ultima oră

Comentariul meu