record de șoferi băuți la volan în weekend la sibiu. alcoolemiile au fost mari
Foto: Arhivă

La finalul săptămânii polițiștii de la rutieră au avut mult de lucru. Și asta pentru că au depistat în trafic zeci de șoferi care s-au urcat la volan chiar dacă consumaseră băuturi alcoolice. Unii dintre ei nu aveau nici permis de conducere.

Astfel, la data de 20 mai, în jurul orei 02,15, în municipiul Mediaș, pe strada Pompierilor, polițiștii au identificat în trafic un localnic în vârstă de 19 ani, aflat la volanul unei autoutilitare deși nu posedă dreptul de a conduce.
În plus, la testarea alcoolscopică, rezultatul afișat pe etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel încât, pe numele său, polițiștii au întocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 mai, în jurul orei 15,30, în afara localității Colun, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Colun.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis, iar la testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fara permis.

La data de 20 mai, în jurul orei 16,00, pe DJ 105, în comuna Merghindeal, polițiștii au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului.
Este vorba despre un localnic în vârstă de 40 de ani, al cărui rezultat pe aparatul etilotest a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 mai, în jurul orei 23,30, în municipiul Sibiu, pe strada Nicolae Teclu, a continuat maratonul șoferilor depistați la volan după ce au consumat alcool.
Un sibian în vârstă de 32 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 mai, în jurul orei 23,45, pe DJ 104 G, în afara localității Roșia, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din satul Nou, a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce.
De asemenea, la testarea alcoolscopică a avut rezultatul de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat deplasarea la spital în vederea recoltării de probe biologice.
În consecință, polițiștii au întocmit un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Ultima oră

Comentariul meu