complex turistic pe drumul sibiu - cisnădioara. proiectul stârnește controverse

Amenajarea unui complex turistic cu unități de cazare și restaurant pe drumul județean 106D Sibiu – Cisnădioara, stârnește discuții și reacții din partea celor care dețin terenuri în vecinătate și apropiere.

Proiectul care urmează să fie pus în practică de cei de la SC Noleggio SRL a fost supus dezbaterii publice la primăria Sibiu. Faptul că aceștia doresc să amenajeze un complex turistic pe un teren aflat în extravilan pe DJ106D, nu e deloc pe placul celor ce dețin terenuri în apropiere.
Ca să poată fi amenajat acest complex, este nevoie ca terenul să treacă în intravilan. Pentru a se constitui un plan de urbanism zonal au fost trimise informări celor aproape 40 de proprietari de terenuri din zonă. Printre aceștia se află mulți care cred că un astfel de proiect nu este deloc potrivit pentru zona respectivă. Unii au fost extrem de vehemenți. ’’Un complex turistic în zonă este de natură de a interfera în sens negativ cu toată vecinătatea agricolă și cu tot spațiul natural’’, este de părere Chera Paraschiva, proprietară a unui teren din zona respectivă. Mai mult, în raportul informării de pe site-ul primăriei, femeia precizează faptul că, cităm, ’’nu există nici o premisă de bună credință a solicitanților și faptul că este permanent hărțuită de inițiator’’.
Proiectantul și-a exprimat și el punctul de vedere în privința lucrurilor reclamate de proprietarii de terenuri din zonă. Legat de acuzațiile aduse de Chera Paraschiva, proiectantul spune în raport că ’’în ceea ce privește opinia negativă privind dezvoltarea turistică a zonei, aceasta nu are suport nici fizic și nici legal și nu poate împiedica dezvoltarea zonei’’. Vedeți AICI tot raportul.
Urmează ca raportul să ajungă acum pe masa consilierilor locali, cei care vor decide dacă îl aprobă sau îl resping.

Ultima oră

Comentariul meu