aeroportul sibiu prea mic pentru summit-ul ue. nu pot fi garate toate avioanele
FOTO arhivă

Aeroportul Internațional Sibiu este locul de unde începe Summit-ul UE ce va avea loc anul viitor, la Sibiu. Aici vor ateriza toți șefii de state ce vor veni la discuții și tot aici vor fi garate aeronavele prezidențiale, sau cel puțin o parte dintre ele. Este însă Aeroportul Sibiu pregătit pentru eveniment? Acum se fac strategiile.

Cei 27 președinți de stat care vor veni anul viitor la Sibiu, se zvonește că vor ateriza pe Aeroportul Internațional de aici. Pe durata șederii lor avioanele ce îi transportă vor rămâne la sol, tot aici. Cel puțin o parte, pentru că surse au dezvăluit pentru Ora de Sibiu că spațiul de garare este insuficient, așa că unele aeronave vor fi redirecționate către Aeroportul din Cluj.

CITEȘTE AICI ALTE DETALII DESPRE SUMMIT-UL UE 2019 DE LA SIBIU

Directorul Aeroportului Sibiu însă spune că încă nu se știe nimic concret. ”Noi avem 16 locuri de parcare pentru aeronave. Nu se știe încă dacă toți președinții vor ateriza aici, asta dacă toți vor veni la Sibiu cu avionul. Depinde foarte mult de dimensiunile aeronavelor. Dacă sunt aeronave mari s-ar putea să nu intre nici 16, dar dacă sunt de dimensiuni mai mici vor intra mai mult de 16. La fel de bine aeronavele por rămâne la sol sau pot pleca și se întorc pentru plecarea demnitarilor. Încă nu se știe nimic în acest sens. Probabil că ni se vor comunica astfel de informații înainte de eveniment. Atunci când vom afla mai multe responsabilitatea noastră este de a aranja aeronavele cât mai bine pentru a putea gara cât mai multe”, spune Marius Gîrdea.

Cât despre infrastructura ce trebuie îmbunătățită, acum se fac primii pași. ”Suntem în faza în care se fac analize pentru a vedea necesarul de investiții atât pe parte de securitate cât și pe parte de deservire a aeronavelor. Apoi va trebui să identificăm sursele de finanțare”, a mai spus Marius Gîrdea.

Ultima oră

Comentariul meu