cinci străzi și două poduri vor fi reabilitate complet la șelimbăr
foto: arhivă

Reabilitarea a cinci străzi și două poduri a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economice în vederea realizării lor, la ultima ședință de Consiliu Local a comunei ce se învecinează cu Sibiul.

Cele șapte investiții sunt: reabilitarea podului din Mohu, reabilitarea podului din Bungard, reabilitarea străzilor Nicolae Tonitza, Traian, Andrei Mureșan, Seviș și a unei străzi din satul Bungard. ”Continuăm investițiile, așa cum ne-am propus. Sunt lucrări necesare pentru comunitate și sperăm să ne și putem apuca de lucru în cel mai scurt timp”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.
Pentru reabilitarea podului din satul Bungard s-au alocat 1,021 milioane de lei fără TVA. ”Având în vedere starea actuală a podului și a recomandărilor elaborate în expertiza tehnică, investiția este necesară pentru a pune în siguranță podul și pentru a facilita accesul în localitatea Bungard”, se arată în raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre.
Reabilitarea podului din Mohu va costa comunitatea din Șelimbăr 977.145 de lei cu TVA inclus și este necesară deoarece ”starea tehnică a lui nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului rutier și nici celor de mediu (generează praf și noroi, favorizează producerea zgomotului și a poluării cu noxe emanate de autovehiculele din cauza accelerării și frânării repetate și frecvente)”, scrie în raportul de specialitate.
Pentru reabilitarea străzii Seviș s-au alocat 3,088 milioane de lei fără TVA. Această stradă are o lungime totală de 759 m și o suprafață de 4.466 metri pătrați, iar are în prezent o îmbrăcăminte semipermanentă care generează praf atunci când este folosită, nefiind propice pentru o zonă locuită. Aici vor fi amenajate și locuri de joacă (1.227 mp) și spații verzi (1.116 mp).
Pentru reabilitarea străzii Andrei Mureșan s-au alocat 368.166 lei fără TVA și pe lângă reabilitarea străzii de 175 de metri se vor realiza și două racorduri și se vor monta doi hidranți.
Strada Traian va fi și ea reabilitată, iar în acest scop s-au alocat în ultima ședință de consiliu local 513.371 lei fără TVA. Strada are o lungime 217 metri.
Drumul comunal 56 Bungard va fi și el reabilitat, investiție ce va costa administrația locală 1,776 milioane de lei. Drumul are o lungime de 791 metri.
Reabilitarea străzii Nicolae Tonitza va costa 459.366 lei fără TVA. Lungimea acesteia este de 245 metri.

Ultima oră

Comentariul meu