sibian prins la frontieră - ”am dat șpagă 1500 de lei pentru permis”
Foto Arhivă

Un șofer din Sibiu a fost prins la frontiera Borș. Avea un permis fals și le-a spus polițiștilor că a dat 1500 de lei pentru a-l obține.

În data de 10.05.2018, în jurul orei 07.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român Claudiu C., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în județul Sibiu, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Danemarca.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate și permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că documentul este fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate în baza de date, rezultă că persoana în cauză nu posedă permis de conducere.

Față de cele constatate, bărbatul a declarat că a susținut un examen pentru obținerea permisului prezentat la control, la o școală de șoferi din Moldova, contra sumei de 1.500 de lei.

Polițiștii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de fals și uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Ultima oră

Comentariul meu