țepe de sute de euro pentru clienții unei firme de închirieri auto din centrul sibiului

O firmă care închiriazăă mașini celor care au nevoie de autoturism pe o perioadă scurtă este acuzată că a ”țepuit” mai mulți clienți care au apelat la serviciile ei. Turiștii care au venit al Sibiu nu și-au mai recuperat garanția plătită la închiriere. Firma are sediul în centrul orașului, în zona străzii Arhivelor.

Ei acuză o firmă din oraș că i-a păcălit și că nu și-au mai recuperat garanția, în valoare de câteva sute de euro. Pe fir au intrat acum polițiștii, care au început deja cercetările.

Aurelian trăieşte în Germania şi a venit în Sibiu la începutul acestui an. Odată ajuns în ţară, a închiriat o maşină pentru 14 zile de la o firmă găsită pe Internet. A plătit 550 de euro pentru acest serviciu, plus patru sute de euro garanţia. După cele două săptămâni ar fi trebuit să se întâlnească cu cineva pentru a prelua vehiculul şi pentru a-i înapoia garanţia.

Aurelian Lupu, client din Germania: „Trebuia să decolez. Am tot aşteptat în zadar şi nu a venit nimeni să-şi ia maşina. Ei au spus că au trimis banii. Am cerut dovadă, au zis că o trimit.”
Bărbatul a plecat cu actele şi cheile maşinii, în speranţa că lucrurile se vor rezolva şi îşi va recupera banii. Dar nu a fost aşa.

Aurelian Lupu, client din Germania: „N-au trims nici dovadă, nici hârtiile nu le-au cerut. Inclusiv toate actele, cerificatul de înmatriculare, asigurarea şi cheia maşinii sunt toate la mine.”

Un alt client al aceleiaşi firme are o poveste asemănătoare.
Mihai Metea, client din Spania: „Am lăsat garanţie 500 când am luat-o. La 17.30 a venit cineva, a venit un băiat, a zis că nu lucrează acolo, a venit doar să ia maşina, fără nicio garanţie, nimic.”
Nu a vrut să îi dea cheia şi a plecat cu ea în Spania. În cele din urmă a returnat-o, dar nu a primit şi banii.
Mihai Metea, client din Spania: „Mi-au trimis un mesaj că maşina e pălită, dar ea nu avea nimic, eu am făcut poze. Nu i-am făcut nimic.”

O româncă stabilită în Marea Britanie spune că în 2016 a apelat la această companie şi nu a avut probleme. Însă anul trecut experienţa nu a fost una plăcută.

Daniela Apostu, clientă din Anglia: „Am închiriat maşina în mai pentru o săptămână, am ajuns acasă înapoi şi am observat la începutul lui iunie că mi s-au scos bani din cont fără niciun motiv, nişte sume total diferite de ce am închiriat eu, ajungând la 1400 de lire.”

Ea a reuşit totuşi să recupereze aceşti bani. Până acum, două persoane au depus plângere la poliţie. Dar, în mediul online, mai mulţi clienţi păgubiţi de această firmă şi-au spus povestea.

„Principala recomandare este ca înainte de a închiria un autovehicul să consulte în mediul online recenziile privind operatorii de profil.”, a declarat Ag.şef.adj. Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Reprezentantul firmei de închirieri auto a fost contactat şi a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Sursa www.protv.ro

Ultima oră

Comentariul meu