parc nou în cartierul tilișca - pe 45.000 de metri pătrați și ultra modern
Foto Arhivă

Municipalitatea sibiană vrea să amenajeze un parc de mari dimensiuni pe terenul unde s-au depozitat deșeuri din construcții în zona Tilișca. Acesta va avea printre altele inclusiv wi-fi gratuit și o toaletă publică.

Primăria Sibiu a demarat miercuri procedurile de achiziție a unor servicii pentru realizarea unui studiu de fezabilitate legat de amenajarea unui parc de mari dimensiuni în zona cartierului Tilișca. Acesta va avea o suprafață generoasă, o să beneficieze de supraveghere video și facilități moderne. ’’Prin activitățile propuse se va obține reconversia funcțională și reutilizarea unui teren degradat situat în proximitatea unor cartiere puternic urbanizate și redarea acestuia utilizării comunității locale. Terenul în suprafață totală de 45.000 de metri pătrați, reutilizat, va fi integrat ca suprafață verde nou creată în registrul local al spațiilor verzi’’, se arată în caietul de sarcini al licitației pentru studiul SF.
Printre altele în noul parc se propune realizarea de alei pietonale, crearea de trotuare și după caz de piste de biciclete, dar și amenajarea de spații verzi de tip parc, creearea de locuri de joacă pentru copii și zone de sport, instalare wi-fi și sistem de supraveghere video, amplasarea de foișoare și montare de mobilier urban. Proiectul propune și amenajatea unui WC public.
Se dorește de asemenea și modernizarea străzii Preot Bacca pe tronsonul intersecția strada Islazului cu strada Săcel. Terenul a fost utilizat până în 2014 ca spațiu de depozitare pentru deșeuri din construcții. Termenul de execuție a studiului SF este de 60 de zile, iar valoarea contractului este de 42.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu