triplă aniversare de 9 mai. militarii ies în stradă la sibiu
Foto Arhivă

Structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale, Universitatea „Lucian Blaga” şi Mitropolia Ardealului, vor organiza, miercuri, 9 mai, o serie de manifestări dedicate triplei aniversări din 9 mai: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Uniunii Europene şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Activităţile vor debuta la Monumentul “Ostaşului din toate timpurile” din faţa Cercului Militar, la ora 09.40, cu un program artistic susţinut de Muzica Militară a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi vor continua, la ora 10.00, cu ceremonia militară în cadrul căreia vor fi susţinute alocuţiuni de către oficialităţile publice locale, se va oficia slujba religioasă de cinstire a memoriei eroilor neamului şi se vor depune coroane şi jerbe de flori. De asemenea, în cadrul ceremoniei, Muzica Militară va intona Imnul Uniunii Europene. În încheiere, Garda de onoare va defila pentru toţi participanţii la acest eveniment.

Toţi cei interesaţi să participe la activităţi sunt aşteptaţi în faţa Cercului Militar, în data de 9 mai, începând cu ora 09.40.

Ultima oră

Comentariul meu