încă o campanie împotriva bullying-ului lansată la sibiu
FOTO arhivă

Miercuri, 9 mai 2018, ora 13, se lansează la Sibiu, Campania de prevenire a bullying-ului în mediul şcolar „STOP INTIMIDARE, START COOPERARE!”. La evenimentul găzduit de Sala Transilvania, participă peste 1700 de elevi, părinţi şi cadre didactice.

Campania se va derula pe parcursul unui an şi va consta în lectorate şi sesiuni de consiliere psihopedagogică şi educaţională de grup şi individuale, în vederea informării şi dezvoltării abilităţilor de prevenire şi combatere a comportamentelor de tip bullying – adresate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Campania a apărut ca o necesitate în urma numeroaselor semnale primite din partea părinţilor, elevilor şi profesorilor din Sibiu, cu privire la acest fenomen.
Iniţiatorul campaniei este Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu, împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu care finanţează campania şi sub coordonarea metodologică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Ca parteneri s-au alăturat campaniei Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Sibiu, Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G., din dorinţa de a face, împreună, şcoala un mediu prietenos pentru toţi copiii.
Elevii de gimnaziu din şcolile sibiene vor fi motivaţi să ia atitudine împotriva comportamentelor de tip bullying, vor urmări filme tematice şi se vor bucura de momente artistice.

Ultima oră

Comentariul meu