Provocare pentru barurile și restaurantele din Sibiu. Puteți să faceți asta?

Asociația „Joaca de-a ecologia” lansează o provocare localurilor din Sibiu pentru a le determina să înlocuiască paiele din plastic cu alternative prietenoase cu mediul. Localurile au fost provocate pe pagina de Facebook a asociației, sub numele „No, ui’ ca-i pai din paste” iar sibienii sunt încurajați să specifice localul unde doresc să vadă această schimbare.

„Vrem să vedem care este primul local din Sibiu care face acest pas înainte. Paiele din plastic nu sunt biodegradabile și afectează mediul înconjurător. În Marea Britanie, de exemplu, se discută deja despre interzicerea folosirii acestora. Sibiul ar putea fi un exemplu pentru România, dacă localurile acceptă provocarea noastră. Există mai multe variante eco-friendly de paie, iar cele din paste par a fi o soluție bună, de aici și numele provocării noastre”, spune Raluca Faloba, președintele Asociației „Joaca de-a ecologia”.

Conform BBC, doar în Marea Britanie sunt folosite anual 8,5 miliarde de paie de plastic. Acestea se află printre primele 10 cele mai întâlnite deșeuri colectate în cadrul acțiunilor de curățare a plajelor.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi. Organizația participă anul acesta la Maratonul Internațional de la Sibiu cu proiectul “Copiii salvează Planeta” pentru a strânge fondurile necesare realizării unei cărți cu povești pe teme ecologice scrise de elevii din clasele primare din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu