dragnea după întâlnirea cu guvernatorul bnr: previziunile economice sunt bune

Contrar faptului că inflația a ajuns la cinci la sută în România, Liviu Dragnea a spus la finele întâlnirii cu Mugur Isărescu, faptul că ’’previziunile economice sunt bune şi nu au fost respinse de BNR’’.

„Sunt factori externi, gaze, energie, petrol care au contribuţie masivă la creşterea inflaţiei. S-a convenit să existe colaborare pe întâlniri frecvente între BNR şi Guvern. Guvernul şi-a arătat disponibilitatea ca înainte de orice măsuri conform programului de guvernare să aibă întâlniri cu BNR şi să analizeze împreună. Părerea comună e că nu e niciun indiciu că România e în prag de criză sau că ar veni vreo criză. Eu am adus în discuţie de la început că nu e cazul, necesară, o mediere, nu e conflict între BNR şi Guvern.
I-am spus lui Mugur Isărescu că, contrar la ce sunt spuse în spaţiul public de unii cu funcţii înalte sau mai puţin înalte, nu e nicio intenţie a PSD să pună control asupra BNR.
Previziunile economice sunt bune, nu au fost respinse de BNR”, a declarat Liviu Dragnea, conform Digi24, la finalul întâlnirii la care au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, șeful BNR, Mugur Isărescu, și prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu.

Ultima oră

Comentariul meu