geanny, tatuatorul fără tatuaje - povestea unuia dintre cei mai talentați ”pictori pe piele” din sibiu

Fiecare are un vis și un drum pe care îl parcurge pentru a-l atinge. Pentru unii e mai greu, pentru alții lucrurile vin de la sine. În orice situație însă perseverența și dorința de a reuși sunt definitorii pentru rezultatul final. Asta a înțeles Daniel încă de când și-a dat seama că vrea să devină tatuator. Geanny însă știe acum că munca și studiul l-au adus și ele unde și-a dorit.

De la Daniel la Geanny
Daniel Zugrăvescu are 33 de ani. De foarte mult timp însă toată lumea îl știe drept Geanny. Daniel era băiatul din Avrig care după terminarea liceului s-a angajat la o brutărie. Acolo l-a întâlnit pe un bărbat ce avea mai multe tatuaje. Așa a început drumul către cel care avea să fie cunoscut drept Geanny tatuatorul. ”Respectivul avea un tatuaj proaspăt făcut. Era prin 2003 și mi s-a părut foarte interesant. Am intrat în vorbă, eu i-am spus că îmi place să desenez, el a spus că poate face un aparat de tatuaj, că i-ar plăcea să nu își mai facă singur tatuajele….și așa a încolțit în mintea mea faptul că vreau să fac tatuaje”, își amintește Geanny.

Deși venise pentru angajare respectivul bărbat a dispărut, iar Geanny a rămas fără obiect și subiect. Dar nu s-a dat bătut. ”Fratele meu avea mai multe tatuaje. Împreună cu el am făcut un aparat de tatuat. El mi-a explicat, din ce văzuse atunci când s-a tatuat el, cum se face, cam ce făceau cei care l-au tatuat…..”, povestește Geanny.

geanny, tatuatorul fără tatuaje - povestea unuia dintre cei mai talentați ”pictori pe piele” din sibiu

Prietenii- ”cobai”
Prietenii lui Geanny au fost primele sale ”pânze”. ”Eram tineri atunci, aveam mulți prieteni. Așa că primul meu tatuaj l-am făcut celui mai bun prieten. Era un vapor, iar pânza era un fel de craniu…Apoi am tatuat mai toți băieții de la bloc, și așa încet încet s-a aflat de mine. Doar că pe vremea aia nu câștigam mai nimic din asta. Îmi lăsau tot felul de lucruri care nu aveau nicio valoare, sau buletinele….la mine era ca la poliție…”, se amuză Geanny.

Geanny și-a dat seama că dacă vrea să avanseze în cariera de tatuator trebuie să se mute la Sibiu. ”Am plecat din Avrig la Sibiu, dar aici a trebuit să o iau de la început, pentru că nimeni nu mă cunoștea. Am început să lucrez acasă, am amenajat o cameră ca un mini studio. La fel, din unul în altul mi s-a dus vestea și lumea a început să mă cunoască și să am tot mai mulți clienți”, spune Geanny.
Asta până în 2016 când volumul de muncă era atât de mare că Geanny nu mai făcea față. ”Atunci am decis să îmi deschid un salon. A fost momentul potrivit, și am luat cea mai bună decizie. Am luat un coleg, iar acum suntem patru la Geanny Tattoo. Volumul de muncă și felul în care lucrez s-a modificat. La început lucram și câte 12 ore pe zi, acum mă rezum la un tatuaj mare, care îmi ia între 4 și 6 ore”, spune Geanny.

geanny, tatuatorul fără tatuaje - povestea unuia dintre cei mai talentați ”pictori pe piele” din sibiu

Succes fără studii
Geanny are succes în lumea tatuajelor, deși nu are niciun fel de studiu de desen sau de arte. ”Eu de când mă știu am desenat. Când eram mic în timpul liber nu făceam altceva decât să desenez. De abia după vreo trei ani după ce am început să tatuez am găsit informații pe internet, despre cum și ce trebuie făcut. Până atunci totul a mers pe instinct și venind din talentul meu”, spune Geanny.
Dar, pe lângă talent, tânărul a muncit mult și nu a renunțat la visul lui. ”Cred că faptul că mi-am dorit foarte tare să realizez ceva în domeniul ăsta m-a ajutat. Nu trebuie să renunți la visul tău, să perseverezi și așa într-o zi vei ajunge ce ți-ai dorit mereu”, crede Geanny.

Tatuatorul fără tatuaje
Cei mai mulți artiști tatuatori poartă și ei pe corp astfel de picturi. Nu este însă cazul lui Geanny, și asta dintr-un motiv ce e în opoziție cu ceea ce face Geanny astăzi- a lucrat în cadrul armatei. ”În 2005 am fost luat în armată, apoi am rămas angajat, am făcut școala de subofițeri și uite așa nu am niciun tatauaj pentru că în acel sistem nu este voie”, spune Geanny. Și mai interesant este faptul că în tot acest timp Geanny era subofițer, iar după ora 16 tatuator….este o poveste super tare, dar despre care Geanny va povesti în reality show-ul al căruit protagonist este.
Geanny Tattoo Reality Show – primul din Sibiu

În urmă cu doar câteva luni Geanny a avut o idee îndrăzneață: să facă un reality show filmat la el în studio, în care cei care vin să se tatueze să își spună povestea.

geanny, tatuatorul fără tatuaje - povestea unuia dintre cei mai talentați ”pictori pe piele” din sibiu

”Vreau să arătăm lumii că cei care tatuează sunt oameni normali, la fel ca și cei care își fac tatuaje. Nu suntem psihopați, infractori…suntem oameni absolut normali, cu familii, cu povești, cu job-uri…Societatea trebuie să scape de aceste idei, și să nu mai pună etichete. De aceea, prin aceste episoade povestim noi, tatuatorii, cum am ajuns să facem asta, dar și cei care vin la noi povestesc de ce au ales să se tatueze, de ce au ales un anume model, ce semnificație are pentru ei….sunt niște povești între prieteni”, spune Geanny. Urmăriți mai jos primul episod.

YouTube video

Totul despre Geanny Tattoo, la fel ca și lucrările băieților din studio se găsește pe pagina lor geannytattoo.ro. Urmăriți și reality show-ul lor, pentru că e într-adevăr realitate, așa cum o văd tinerii „deschiși„ la minte.

Ultima oră

Comentariul meu