Șelimbărul monitorizat cu zeci de camere video - Se reia licitația de achiziție

Primăria comunei Șelimbăr vrea să instaleze camere de luat vederi în Șelimbăr dar și în satele aparținătoare. Zeci de ”ochi” vor veghea asupra liniștii cetățenilor.

În total în comuna vor fi montate 62 de camere video, din care 52 camere normale cu IR si 10 fiind cu sistem LPR/ANPR (Șelimbăr – 36 + 6, Veștem – 6 + 2, Mohu – 5 + 1, Bungard – 5 + 1). Prin software-ul LPR/ANPR se permite recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor, oferind un management al ieșirilor și intrărilor din orice locație 24h din 24, 7 zile din 7. Sistemul poate fi folosit la monitorizarea parcărilor, pentru prevenirea delictelor, pentru siguranță cetățenilor, pentru identificarea persoanelor care aruncă gunoi în spațiul public și pentru monitorizarea traficului.

Pentru achiziționarea întregului sistem de monitorizare administrația locală a reluat procedura de achiziție după ce la precedenta tentativă societățile care au prezentat oferte au fost descalificate pe motiv că nu au depus întreaga documentație necesară.

Investiția ajunge într-o primă fază la 443 mii lei (valoare estimata) urmând ca în funcție de necesitățile identificate ulterior acest sistem să poată fi îmbunătățit.

Ultima oră

Comentariul meu