Prefectul cere raport de la Aeroportul Sibiu după ce două persoane au sărit gardul și au vrut să fure un avion

Prefectul județului a solicitat un punct de vedere al Autorității Aeronautice Civile Române, în calitate de autoritate competentă.

Având în vedere incidentul de securitate produs la Aeroportul Internațional Sibiu în data de 22.03.2018, prefectul Adela Muntean, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, a solicitat, ieri, conducerii Aeroportului un raport amănunțit, din care să reiasă contextul în care s-a produs incidentul și măsurile dispuse de conducerea executivă în vederea înlăturării vulnerabilităților existente.
CITIȚI ȘI: Bărbatul și copilul care au sărit gardul ca să fure o mașină din Aeroportul Sibiu voiau să ajungă în Germania
De asemenea, prefectul județului a solicitat un punct de vedere al Autorității Aeronautice Civile Române, în calitate de autoritate competentă.
”Existența unor vulnerabilități în sistemul de securitate al aeroportului poate avea consecințe grave la adresa pasagerilor, a angajaților și a aeronavelor care operează pe aeroport. În consecință, prefectul Adela Muntean a cerut Consiliului Județean Sibiu, în calitate de proprietar al Aeroportului Internațional Sibiu, să analizeze situația și să informeze asupra deficiențelor constatate și a măsurilor luate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică