itm declanșează o anchetă după accidentul mortal de pe podul gării

Accidentul produs pe Podul Gării din vina unui șofer băut a creat vâlvă printre sibieni. Mai departe de impactul social, ancheta autorităților merge mai departe. Polițiștii cercetează incidental din punct de vedere al unui accident de circulație, iar inspectorii de la ITM au preluat cazul și îl văd ca un accident de muncă.

”Evenimentul a fost preluat pentru anchetă de ITM după decesul bărbatului. Pentru că i s-au amputat picioarele și ar fi avut deci o incapacitate evidentă de muncă, l-am fi preluat oricum. Acestea sunt cele două cazuri în care noi cercetăm evenimentele ca accidente de muncă: incapacitate evidentă de muncă și deces. În rest cercetarea se face de angajator, iar noi certificăm și parafăm concluziile”, explică Ana Gancea, purtător de cuvânt ITM Sibiu.

BĂRBATULUI ÎI FUSESERĂ AMPUTATE PICIOARELE

Astfel, până la acest moment inspectorii ITM au câteva concluzii: ”S-a stabilit că bărbatul se afla în timpul programului, conform graficului de lucru. Împreună cu alți doi colegi curățau gurile de scurgere și rigolele viaductului. În momentul accidentului bărbatul se afla în spatele autospecialei și efectua manevre la robinetul acesteia”, spune Ana Gancea.

VEZI AICI IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Inspectorii ITM urmează să stabilească exact cum s-a petrecut accidentul, dacă cineva se face sau nu vinovat de încălcarea legislației muncii, iar în funcție de rezultate se va face sau nu încadrarea ca accident de muncă, iar dacă cineva se dovedește că ar fi greșit se pot aplica sancțiuni.

ȘOFERUL VINOVAT A FOST LĂSAT ÎN LIBERTATE

Accidentul a avut loc în data de 20 aprilie, iar bărbatul a decedat la spital în data de 23 aprilie.

Ultima oră

Comentariul meu