ajvps sibiu, controale în mini vacanța de 1 mai. acțiunea vizează zona râului olt

Acțiunea este susținută de jandarmeria sibiană și are loc în perioada mini vacanței de 1 mai. Scopul este printre altele și menținerea curățeniei în zonele râurilor din județul Sibiu.

Scopul este pastrarea curata a naturii (membrii AJVPS Sibiu au colectat peste 15t de deseuri de pe malurile oltului) prin informarea si controlarea persoanelor amatoare de picnic si gratar in natura, constientizarea importantei respectarii perioadei de reproducere si nu in ultimul rand prevenirea respectiv combaterea braconajului piscicol.
’’Mentionam ca in perioada 7.04.2018 – 23.04.2018 am efectuat actiuni de supraveghere in care am gasit pescari recreativi care nu au respectat perioada de reproducere sau zonele de refacere biologica din pacate am gasit si plase de pescuit in mai multe locuri, fapt care confirma ca este perioada cea mai lucrativa pentru cei care profita din pescuitul ilicit (pestii cu icre sau icrele au valoare mare). Este cea mai importanta perioada din an si pentru noi ca asociatie de profil deoarece avem obligatia sa asiguram siguranta refacerii efectivelor piscicole’’, spun cei de la AJVPS Sibiu.
Sesizarile actelor de braconaj piscicol, precum si orice alte abateri la pescuit va rugam sa le semnalati la numarul 0728138161.

Ultima oră

Comentariul meu