cutremur în românia. este cel mai puternic din acest an

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur de magnitudine 4,5 s-a produs în această seară în zona seismică Buzău – Vrancea. Iniţial, s-a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5.

INFP a revizuit datele sesimului din această seară, anunță Digi24. Astfel, maginitudinea a fost revizuită la 4,5, iar adâncimea – la 145 de kilometri. Seismul s-a simțit la Ploiești, Buzău, Brăila, Tecuci, Ciucurova (Tulcea), dar și în unele zone din București (Calea Văcărești, Bucur Obor, Crângași). Oamenii spun că au simțit o mișcare pe orizontală.
Iniţial, INFP a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5 şi s-a înregistrat la adâncimea de 144,7 kilometri.
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în urma seismului la nivel naţional nu au fost înregistrate apeluri pe numărul 112 referitoare la producerea unor situaţii de urgenţă.

Ultima oră

Comentariul meu