video foto atac terorist în toronto. nouă morți și șaisprezece răniți

Nouă oameni au murit luni după cer o camionetă a lovit în plin un grup de pietoni în orașul canadian Toronto. Șoferul camionetei a fost arestat.

O camionetă a intrat luni într-un grup de pietoni, în oraşul Toronto, ucigând nouă oameni şi rănind 16, potrivit unui bilanţ anunţat de poliţia locală citată de News. Şoferul furgonetei a fost reţinut de forţele de ordine, Incidentul a avut loc în contextul în care miniştri din cadrul Grupului Celor Şapte (G7) s-au întâlnit la Toronto să discute despre o serie de probleme înainte summitului G7 prevăzut la Quebec în iunie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului s-ar afla şi cetăţeni români.
Poliţia a anunţat iniţial că opt până la zece persoane au fost rănite, dar că nu se cunoaşte încă gravitatea rănilor acestora.

YouTube video

Potrivit National Post, responsabilii Spitalului Sunnybrook din Toronto au anunţat că au primit şapte victime ale incidentului şi că centrul de primiri urgenţe a fost închis, ca o măsură de precauţie. La scurt timp după atac, poliţia l-a reţinut pe şoferul furgonetei.

Ultima oră

Comentariul meu