Fotografia fostului prefect de Sibiu devenită virală în România - O poză cât 1.000 de glume proaste

O fotografie făcută de Cristian Roman, fost prefect de Sibiu și actual manager la Spitalul de Pneumoftiziologie a stârnit un adevărat val de indignare în mediul on-line. Poza a devenit virală și a fost preluată și de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a comentat o imagine devenită virală pe Facebook de la întâlnirea guvernului cu managerii de spitale, pe tema scăderilor salariale și a amenințărilor cu grevă a celor din sistemul de sănătate românesc.
„O poză cât 1.000 de glume proaste cu veniturile personalului sanitar.
Imaginea este grăitoare.
– Șefii… în dreapta fotografiei (da, chiar domnul Vâlcov și doamna Sevil).
– Poșeta… sub masă.
– Atitudinea… tot sub masă… vezi poziția doamnei Olguța!
Înțeleg că urma o întâlnire cu manageri de spitale la Palatul Victoria. Probabil le-au explicat cum să facă hocus-pocus cu bugetele…”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.
Luni, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este treaba Guvernului să corecteze nemulţumirilor bugetarilor. „În public avem opinii foarte diferite. Eu atrag atenţia că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi avem practic în fiecare zi pichetări, mişcări sindicale, iar guvernanţii se fac că nu văd nimic şi repetă aşa mecanic că totul este în regulă. Lucrurile nu sunt în regulă, dar este treaba Guvernului să vadă unde sunt cauzele acestor nemulţumiri şi să le corecteze”, a spus Iohannis.
El a amintit de întâlnirea avută cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema salariilor din sistemul bugetar.

Fotografia fostului prefect de Sibiu devenită virală în România - O poză cât 1.000 de glume proaste

Iată și ce a postat pe Facebook, fostul prefect al Sibiului – Cristian Roman:
LA GUVERN…
Am anticipat încă de la apariţia Legii nr.153/30.06.2017 că aceasta va provoca probleme şi nemulţumiri în ceea ce priveşte salarizarea personalului din sănătate (dar nu numai).
În calitate de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, am început să fac demersurile legale (discuţii telefonice, memorii, audienţe, întâlniri) cu parlamentarii şi miniştrii care puteau remedia inadvertenţele legislative constatate.
Primele întâlniri efective cu reprezentanţii ministerelor de resort (Ministerul Muncii şi al Justiţiei Sociale, M. Sănătăţii, Min. Dialogului Social), precum şi sindicatele le-am avut începând cu luna septembrie 2017.
O parte din problemele semnalate au fost soluţionate pe parcurs sau au fost găsite doar rezolvări temporare, însă altele au rămas…
Din păcate, suspiciunile noastre s-au confirmat, astfel încât salariaţii din spitalele de monospecialitate (pneumoftiziologie, psihiatrie) au avut mult de suferit.
Concret, începând cu luna martie, VENITURILE a 45% dintre angajații Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu AU FOST MAI MICI cu sume între 100 şi 1200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi ale Legii nr.153/2017 şi H.G. nr.153/30.03.2018.
Astăzi am participat, alături de alți manageri, la sediul Guvernului, la o întâlnire cu Prim-Ministrul României si ministrii de resort. Cu aceasta ocazie membrii Guvernului au înţeles în mod real problemele expuse pe larg în cele 4 ore de discuții.
Vă marturisesc că am fost mai optimist înainte de această întâlnire. Am sperat că noi, managerii, vom fi sprijiniți să ieșim din impas, prin emiterea unor acte normative care să conducă la soluţionarea problemelor cu care unităţile sanitare se confruntă. Din păcate, anvelopa salarială este limitată, astfel că GUVERNANȚII AU SPUS CĂ ESTE IMPOSIBIL SĂ SE RENUNȚE LA LIMITA DE 30% în care ordonatorii principali de credite trebuie să se încadreze!!!
În aceste condiții am propus să se introducă un amendament care să mențină veniturile angajaților la nivelul din luna februarie 2018, deci fără scaderi. Nu s-a acceptat! (Deocamdată, sper!)
În final s-a luat hotărârea de a se înființa un GRUP DE LUCRU format din reprezentanți ai ministerelor si ai managerilor. Am fost ales să reprezint spitalele de monospecialitate.
Prima întâlnire va avea loc marți, 24 aprilie, orele 12.30.
Este important să se înţeleagă faptul că, într-o unitate spitalicească, atât MEDICII şi ASISTENŢII, cât şi farmaciştii, chimiştii, kinetoterapeuţii, registratorii, infirmierii, îngrijitorii, brancardierii, spălătoresele, paznicii, bucătarii şi tot personalul administrativ FAC PARTE DIN ECHIPA CARE LUCREAZĂ ÎN BENEFICIUL PACIENŢILOR!
TOȚI ANGAJAȚII, FĂRĂ DISCRIMINARE, TREBUIE SĂ FIE RESPECTAȚI de guvernanţi! Numai aşa putem obține PERFORMANȚĂ!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică