Directorul Sălii Transilvania răbufnește: Simt o frustrare imensă. Cluburile Sibiului sunt în pragul falimentului

Adrian Bibu a răbufnit duminică printr-o postare pe contul său de Facebook. Directorul Sălii Transilvania cere decidenților și politicienilor Sibiului să facă o strategie pe termen lung pentru sportul local.

Postarea lui Bibu vine imediat după anunțul făcut de clubul HC Sibiu, care se află în pragul desființării pentru că nu beneficiază de suport financiar din partea autorităților locale. Directorul Sălii Transilvania dă ca exemplu Clujul, acolo unde indiferent de culoarea politică, decidentii s-au așezat la masă și au făcut o strategie pe termen lung pentru sport.
Iată mai jos postarea lui Adrian Bibu:
’’Acesta este un post mai lung, venit direct din frustrarea pe care o simt dupa ce am aflat ca Handbal Club Sibiu este pe punctul de a se desfiinta din lipsa fondurilor, mai ales ca Presedintele clubului, Matei Damian este unul dintre cei mai inimosi si implicati oameni ai sportului pe care i-am cunoscut. Dar sa incepem cu inceputul:
Acum doua saptamani am fost la Cluj, unde, in cadrul unei scurte discutii cu managerul Salii Polivalente Cluj Napoca am fost foarte impresionat atat de deschiderea si varsta acestuia (undeva la max 30 de ani) cat si de felul in care se munceste pentru dezvoltarea unei infrastructuri pentru sport, atat pentru cel de masa cat si pentru cel de performanta. Dupa discutia de la sala, in asteptarea meciului CSU, l-am putut vedea pe Emil Boc de doua ori: in parcul din zona cu angajatii salii, si mai tarziu mergand pe jos in centru si discutand cu alti oameni ca orice alt clujean.
CSU a pierdut la Cluj, in ciuda daruirii cu care au jucat, in ciuda galeriei incredibile, la 10 puncte. Si nu am putut sa nu ma gandesc cum aceste 10 puncte intre Sibiu si Cluj inseamna de fapt cei 10 ani distanta intre cele doua orase in ceea ce priveste interesul pentru sport si investitia in infrastructura. Degeaba avem echipe valoroase care fac performanta cu jumatate din bugetul altora. Degeaba avem olimpici, degeaba avem sustinatorii cei mai inimosi din tara. Clujul a inteles ceva ce Sibiul inca nu a fost in stare sa faca: indiferent de culoarea politica, decidentii s-au asezat la masa si au facut o strategie pe termen lung pentru sport. Si-au asumat niste prioritati si au muncit impreuna, fara orgolii, fara piedici.
Noi avem o singura sala polivalenta in care incercam sa inghesuim tot ce putem, iar in timp ce la altii se desfasoara Fed Cup noi ne blocam orasul la fiecare mic eveniment. Olimpicii ca Dani Natea sau Cirlan Daniela sunt nevoiti, din lipsa de fonduri, sa se antreneze la cluburi din alte orase pentru a-si putea continua cariera. Cluburile noastre sunt in pragul falimentului. Avem locatia in afara orasului si usor accesibila pentru a face un centru dedicat sportului. Avem echipele si dorinta de a dezvolta aceasta latura a comunitatii. Avem pasiunea. Tot ce ne lipseste este sa ne suflecam manecile si sa facem treaba. Indiferent de culoarea politica. Eu nu cred in critica fara a oferi solutii:
Imi doresc ca liderii locali sa uite partidul din care fac parte si sa tina cont doar de faptul ca sunt sibieni si joaca pentru “Echipa Sibiului”. As vrea sa facem un plan, care trebuie sa fie atat despre dezvoltarea infrastruturii cat si a alocarii unor fonduri pentru pepinierele de copii si juniori si echipele de seniori si performanta. Vorbind despre infrastructura, ma gandesc la dezvoltarea zonei Calea Poplacii (vis-a vis de padure, fara a o afecta) a unui bazin olimpic, a unei noi sali polivalente si a unui stadion, precum si a unor terenuri de antrenament. Evident in jurul acestora trebuie planuite facilitatile necesare. Toate acestea ar putea impulsiona un turism sportiv (nisa in care Sibiul nu a investit deloc si care se poate creste enorm) care ar aduce inapoi banii la bugetul local, in paralel cu dezvoltarea sportului sibian asa cum ne-o dorim’’.

Ultima oră