victorie pentru carabulea. afaceristul iese din pușcărie

Afaceristul sibian Ilie Carabulea are șanse foarte mari ca să părăsească penitenciarul Aiud, acolo unde este încarcerat pentru ispășirea unei pedepse de cinci ani cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF- Carpatica.

După zece luni de la încarcerare, Ilie Carabulea este la un pas să fie eliberat condiționat. Magistrații din Aiud au dat încuvințare pentru liberarea afaceristului sibian, decizia fiind comunicată în ședința publică de vineri. ”Admite propunerea formulată de Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.I., de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 56/2017 din data de 28.06.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 44/08.03.2016. Atrage atenţia petentului condamnat asupra cauzelor de revocare a liberării condiţionate. În baza art. 272 alin 1 rap la art. 275 alin. 3 Cod. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, onorariul parţial în cuantum de 32,5 lei pentru apărătorul desemnat din oficiu, urmând a fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.04.2018”, se afirmă în conţinutul minutei de la Judecătoria Aiud.

DNA poate face contestație
Carabulea nu va părăsi Penitenciarul Aiud, decât în cazul în care DNA nu va formula contestaţie în intervalul celor trei zile pe care le are la dispoziție. Astfel magnatul sibian va pleca din pușcărie în data de 23 aprilie, iar cel mai târziu după o decizie a Tribunalului Alba, la o eventuală contestaţie a Parchetului.

Ultima oră

Comentariul meu