foto - victorie fabuloasă cu oradea. csu invincibilă acasă
Foto: CSU Sibiu - Pagina Oficială de Facebook

CSU Sibiu a învins sâmbătă seară pe CSM Oradea la capătul celui mai spectaculos meci din acest an în Sala Transilvania. Sibienii s-au impus cu 93-92 (12 – 27 23 – 18 29 – 20 29 – 27), victoria asigurând echipei lui Dan Fleșeriu cel puțin locul doi înainte de play off.

Oradea a venit decisă să învingă la Sibiu, echipa lui Cristi Achim fiind conștientă că numai o victorie îi mai poate da speranțe la unul din primele două locuri înainte de play-off. Orădenii au început ca din pușcă meciul și ne-au marcat 27 de puncte în primele 10 minute, în timp ce studenții lui Fleșeriu abia au înscris 12.
Practic pentru CSU meciul a început din minutul 11. De acolo universitarii au început cursa nebună de recuperare a handicapului de 15 puncte de pe tabelă. Iar ceea ce a urmat e demn de povestit și peste câțiva ani. Sibiul a renăscut din propria cenușă și asta grație mai ales acestui neobosit Laser.

foto - victorie fabuloasă cu oradea. csu invincibilă acasă
Foto: CSU Sibiu – Pagina Oficială de Facebook

A fost (din nou) meciul în care americanul ne-a făcut să sărim în sus de bucurie, iar cele 32 de puncte ale sale au făcut de departe diferența în favoarea lui CSU. La pauza mare Oradea mai avea 10 puncte din cele 15 în avantaj, iar înaintea sfertului patru a mai rămas unul singur. Ultimele 10 minute au fost și cele mai spectaculoase. Sibiul a trecut în avantaj 72-70 cu un coș de trei puncte al veteranului Bogdan Popescu, iar mai apoi ne-am distanțat la șase punte, 79-73, fix la jumătatea sfertului patru. Oradea a revenit în joc prin două reușite de 3 puncte și a făcut ca pulsul fanilor să sară din nou de 140bpm.
Cu zece secunde înainte de final oaspeții ne-au mai egalat încă odată și am avut posesie și atac. Kinnard a avut două libere din care a marcat doar una, iar punctul acela s-a dovedit a fi și cel decisiv.

foto - victorie fabuloasă cu oradea. csu invincibilă acasă
Foto: CSU Sibiu – Pagina Oficială de Facebook

S-a terminat 93-92, iar refrenul ’’Aici nu bate nimeni!’’, a fost rostit la unison de toți cei prezenți.

Avem asigurat locul 2
În urma succesului cu Oradea CSU Sibiu și-a asigurat locul doi pentru play-off. Sibienii lui Dan Fleșeriu sunt lideri la zi în prima divizie. Sibiul poate termina pe primul loc dacă câștigă meciul cu U Cluj din ultima etapă. Mai există și varianta să învingem miercuri la Timișoara și Clujul pierde în deplasarea de la Oradea. Atunci CSU nu ar mai depinde de rezultatul din partida de sâmbăta viitoare cu cei de la U.

foto - victorie fabuloasă cu oradea. csu invincibilă acasă
Foto: CSU Sibiu – Pagina Oficială de Facebook

Fleșeriu: Felicit băieții că nu au renunțat
’’O victorie extrem de greu obținută. (..) După 15 minute am reușit să intrăm și noi în joc. (..) Băieții s-au adunat bine în vestiar și îi felicit că nu au renunțat. (..) Bogdan Popescu a fost un mare plus pentru noi când a intrat pe teren. (..) Punctele lui au contat extrem de mult în economia jocului’’, a spus la final antrenorul Dan Fleșeriu.

CSU:
Davis 7, Pratt 9, Williams 6, Laser 32, Popescu 12, Cooper 10, Kinnard II 17
Foto: CSU Sibiu – Pagina Oficială de Facebook

Ultima oră

Comentariul meu