foto programul de hrănire a păsărilor cuibăritoare rezidente din muzeul astra a ajuns la final

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, menține constant atenția, dar și grija pentru patrimoniul natural din Muzeul în aer liber. Un pas important a fost cel al hrănirii păsărilor cuibăritoare rezidente pe timp de iarnă.

Programul, desfășurat în colaborare cu specialiști ai Societății Ornitologice Române, sucursala Sibiu, s-a bucurat de un adevărat succes, iar beneficiarii direcți (păsările) au oferit spectacol tuturor privitorilor.
,,Passeriformele (pițigoii, țiclenii, vrăbiile) nu sunt singurele care s-au bucurat de sprijinul nostru. Veverițele și două lebede de vară au fost atrase și ele de hrana oferită în hrănitori. Pe perioada iernii, păsările care rămân în muzeu, majoritatea insectivore, nu își găsesc hrană suficientă, suferind de foame sau de frig. Astfel, prin acest proiect, am ajutat la conservarea naturii și la bucuria de la observa mai ușor păsările din muzeu.”, a declarat Oana Burcea, muzeograf Muzeul ASTRA.foto programul de hrănire a păsărilor cuibăritoare rezidente din muzeul astra a ajuns la final
Cele nouă hrănitori artificiale amplasate au fost alimentate în fiecare zi de către angajații muzeului cu semințe crude de floarea-soarelui, cu slănină nesărată, neafumată și cu mere. Perioada de alimentare a hrănitorilor a fost cuprinsă între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an. Pe această cale, Muzeul ASTRA mulțumește tuturor colegilor și persoanelor private care au făcut donații, celor care ne-au sprijinit la confecționarea hrănitorilor și la alimentarea lor zilnică.

Ultima oră

Comentariul meu