cazul profesorului care a participat cu elevii la flash mob-ul #văvedem, analizat de conducerea colegiului brukental
Foto Rareș Helici

Fotografiile cu un profesor de la Liceul Brukenthal și elevii săi participând la protestul mut din Piața Huet a stârnit controverse și discuții. În timp ce unii susțin demersul profesorului alții îl condamnă.

Conducerea liceului însă va analiza ceea ce s-a întâmplat. ”Am vorbit cu profesorul și mi-a spus că a fost vorba de un exercițiu din timpul orei de istorie. Le-a arătat elevilor săi cum funcționează democrația și ce instrumente există pentru un cetățean pentru a-și exprima dezacordul”, a explicat Monica Hay, directorul Liceul Brukenthal.
VEZI AICI IMAGINI DIN TIMPUL PROTESTULUI LA CARE AU PARTICIPAT ELEVII ȘI PROFESORUL LOR
Gestul profesorului va fi analizat în consiliul de administrație al unității de învățământ. ”Nu se poate interpreta ca un protest politic, a avut o altă temă…elevii nu au părăsit incinta școlii, au fost supravegheați. Chiar și așa în consiliul de administrație se va analiza ceea ce s-a întâmplat și dacă va fi nevoie se va aplica o sancțiune”, spune Monica Hay.

cazul profesorului care a participat cu elevii la flash mob-ul #văvedem, analizat de conducerea colegiului brukental
Foto Rareș Helici

La direcțiunea liceului s-au primit mai multe reclamații venite din partea părinților elevilor care au participat la acțiune. ”Elevii au fost pozați deși se aflau în incinta școlii. Mai mult de atât pozele au ajuns pe mai multe canale media, iar elevii sunt minori. Părinții nu și-au dat acordul pentru așa ceva. Au făcut reclamații la noi și sunt supărați pe acest lucru”, a spus directorul de la Brukenthal.
Profesorul predă istoria la Liceul Brukentahl de acum 7 ani când a venit din Germania pentru acest lucru.

Ultima oră

Comentariul meu