video femeia cu nervii de oțel – mărturiile celei care a pilotat avionul al cărui motor a explodat în zbor

Tammie Jo Shults este o adevărată eroină în aceste zile în SUA. Femeia a fost unul dintre piloții aflați la manșa avionului al cărui motor a explodat în zbor.

Tammie Jo Shults, în vârstă de 56 de ani, a fost prima femeie pilot de vânătoare din Marina Americană, expertă în pilotarea avioanelor de luptă F-18, scrie ABC citat de Digi24.
Instinctele de fost pilot de luptă și experiența în a ateriza în mare viteză pe portavioane au făcut diferența dintre viață și moarte în aterizarea de urgență a avionului de pasager South West Airlines, cu 143 de oameni la bord, pe Aeroportul Internațion din Philadelphia, după ce unul dintre motoare a explodat, spărgând un hublou și cauzând depresurizarea aeronavei.
A fost numită eroină și „femeia cu nervii de oțel” după ce a reușit să aterizeze cu bine avionul Southwest Airlines, al cărui motor a explodat în zbor. Tammie Jo Shults precizează că nu are voie să acorde interviuri în presă până la finalizarea investigației, dar transmite condoleanțe femeii care a murit în incident și spune, cu modestie, că ea și restul echipajului „și-au făcut pur și simplu meseria”.video femeia cu nervii de oțel – mărturiile celei care a pilotat avionul al cărui motor a explodat în zbor
Tammie, prima femeie pilot de avioane de vânătoare din Marina Americană, vorbește cu modestie despre laudele pe care i le-au adus nu numai pasagerii cursei, ci o lume întreagă. „Ne-am făcut pur și simplu meseria”, spune ea, într-un comunicat transmis de compania aeriană Southwest Airlines.

YouTube video

„Din postura de căpitan și prim-ofițer al echipajului de cinci persoane aflat la bordul zborului 1380, pot spune în numele tuturor că am simțit că pur și simplu ne-am făcut meseria. Inimile noastre sunt grele. Apreciem sprijinul enorm al publicului și al colegilor de breaslă, iar gândurile noastre se îndreaptă spre familia pasagerei decedate. Nu acordăm interviuri presei și rugăm publicul și media să ne respecte acest drept”, a transmkis Shults.

YouTube video

Pasiunea pentru zbor a lui Tammie Jo Shults a debutat de la o vârstă fragedă. După ce a studiat medicina în Kansas, Tammie și-a încercat norocul în Forțele Aeriene ale Statelor Unite. A fost acceptată, dar nu i s-a permis să urce la manetele unui avion de luptă. Atunci, Tammie și-a încercat norocul în altă parte – în Marina Americană.
Până în 1993, când a decis să își schimbe cariera, Tammie a brăzdat cerul la bordul unui F-18.

Ultima oră

Comentariul meu