video foto grevă la aeroportul sibiu. care sunt nemulțumirile angajaților

Zeci de angajați ai Aeroportului Sibiu au întrerup munca miercuri, între orele 11:30 și 13:30. Principala lor nemulțumire este legată de salariile mult prea mici, dar și de lipsa unor utilaje moderne.

Conflictul de muncă dintre angajații Aeroportului Sibiu și conducerea instituției a izbucnit în iarnă, atunci când trebuia semnat noul contract colectiv de muncă și când s-a cerut mărirea salariilor. Nu s-a ajuns la niciun consens, așa că în cele din urmă angajații au recurs la greva de avertisment de miercuri.

video foto grevă la aeroportul sibiu. care sunt nemulțumirile angajaților

”În urma negocierilor pe care le-am avut pentru semnarea noului contract colectiv de muncă sindicatul aeroportului și conducerea nu au ajuns la un consens. Au fost cerute drepturi salariale pentru cei cu salariile mici care desfășoară o muncă specifică. În plus, din cauza creșterii numărului curselor în perioada următoare și lipsei utilajelor pentru deservirea aeronavelor condițiile de muncă vor deveni din ce în ce mai grele. Supărător este faptul că pentru oamenii de aici nu s-au găsit bani dar, se observă că în timp ce noi am întrerupt activitatea pe platformă a venit o firmă particulară. Asta ne intrigă și mai mult pentru că bani sunt doar pentru unii și pentru noi care am dus tot greul în acești ani nu sunt”, a declarat Dragoș Patriche, liderul sindical.

video foto grevă la aeroportul sibiu. care sunt nemulțumirile angajaților

Pe lângă nemulțumirile legate de salarii, angajații Aeroportului se plâng și de faptul că muncesc peste program, dar orele suplimentare nu sunt plătite. ”Noi pe hârtie avem program 15 cu 3. Dar de multe ori, de exemplu, vin la 11 seara și plec a doua zi la 9. Dacă vreun coleg e plecat trebuie să vin din nou seara. Păi nu se poate așa…de plătit se plătesc doar când vor directorii, zile libere nu se dau….om fi noi femei de serviciu dar nu își pot bate joc de noi”, spune una dintre angajatele aflate în grevă.

”În condițiile în care lurez de noapte, sâmbete, duminici, am salariul de 1300 de lei. E foarte mic, de abia mă descurc. În plus, utilajele cu care lucrăm care sunt specifice sunt foarte vechi, sunt aproape de vârsta de casare și sunt mai mereu defecte. Asta pune în pericol siguranța de pe Aeroport”, spune un alt angajat.

Ultima oră

Comentariul meu