hoațele care au fraierit mai mulți sibieni prin "metoda împrietenirii", arestate din nou
Foto Arhivă

În data de 28 martie două femei, una din Galați și alta din Brăila, au fost reținute de polițiști după ce au fost identificate ca fiind autoarele unui furt din locuință după o metodă inedită- ”metoda împrietenirii”. Au fost arestate mai apoi preventiv pentru 30 de zile, dar după 48 de ore eliberate.

CITEȘTE AICI DESPRE PRIMA REȚINERE

Acest lucru a fost posibil pentru că s-au împăcat cu victimele, persoane vârstnice. Le-au restituit prejudiciul.
Miercuri, 11 aprilie însă, cele două femei, dar și o complice a acestora, au revenit în arestul IPJ după ce au fost reținute pentru un alt furt prin aceeași metodă.
Cele trei femei sunt cunoscute în toată țara pentru modul lor de operare. După ce au fost eliberate de la Sibiu, femeile au fost reținute de polițiștii de la Galați într-un dosar identic cu cele de la Sibiu. Au fost eliberate din nou după 48 de ore de la arestarea preventivă tot ca urmare a faptului că s-au împăcat cu victimele.
Împăcarea cu victimele face parte din modul lor de operare. Le restituie acestora prejudiciul, dar și ceva bani în plus.

A doua ”lovitură” de la Sibiu a fost dată în data de 5 martie, o sibiancă în vârstă de 83 ani a sesizat Poliția Municipiului Sibiu despre faptul că, la data de 3 martie a.c., în jurul orei 12,00, i-a permis accesul în locuință unei femei care s-a prezentat la ușa apartamentului sub pretextul că desfășoară o campanie de promovare a unor produse pentru curățenie. Femeia i-a distras atenția sibiencei, timp în care o altă femeie a pătruns în locuință de unde a sustras suma de 6.000 de lei și un card bancar de pe care, ulterior, cele două au extras suma de 1.500 de lei, în condițiile în care codul PIN era notat pe un document aflat lângă card.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii sibieni, au fost identificate și prinse trei femei cu vârsta de 20, 27, respectiv 40 de ani, domiciliate în jud. Brăila și Galați, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv accesul ilegal la un sistem informatic.
La data de 11 aprilie, față de cele trei persoane s-a aplicat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, la data de 12 aprilie a.c., să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Ultima oră

Comentariul meu