cei mai isteți copii din cinci orașe vin la sibiu pentru o nouă întrecere

Sâmbătă, 14 aprilie, orele 10:00, unii dintre cei mai inteligenți copii din Sibiu, Sighișoara, Făgăraș, Târgu Mureș și Hunedoara se întâlnesc în Palatul Brukenthal la etapa regională a Olimpiadei „Mind Lab”!

Olimpiada Mind Lab este un eveniment educaţional ce reuneşte copii din toată lumea într-un minunat campionat al jocurilor de gândire. Evenimentul olimpic se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 ani. Sute de mii de elevi de pe toate continentele luptă pentru onoarea de a-şi reprezenta clasa, şcoala şi apoi ţara într-o competiţie internaţională, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucători de Abalone, Checkers, Quoridor şi Octi, jocuri cuprinse în Programul educaţional internaţional “Mind Lab”.

Începând cu anul 1994, o echipă formată din senior jucători de Şah, Go şi Bridge, alături de educatori şi psihologi, a iniţiat şi dezvoltat un proiect educaţional pe care l-au numit „Mind Lab”, proiect ce se bazează pe o abordare unică a metodologiei de dezvoltare a abilităţilor cognitive, emoţionale şi sociale cu ajutorul jocurilor care stimulează gândirea. De atunci, Programul Mind Lab a fost aplicat cu succes în mii de instituţii şcolare şi a îmbogăţit vieţile a mai mult de doua milioane de copii din aproape 40 de ţări, printre care și România.

Obiectivele generale ale Olimpiadei Mind Lab sunt: promovarea respectului mutual, toleranţei, onestității şi corectitudinii, atât în joc cât şi în viaţa de zi cu zi; reunirea copiilor din diverse medii sociale şi culturale pentru un obiectiv comun; punerea în practică a strategiilor de gândire Mind Lab, a abilităţilor emoţionale şi sociale dobândite; promovarea unei culturi a jocurilor de gândire la scară mondială.

Ultima oră

Comentariul meu